wnusio Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Witam! Czy ktoś wie jak zrobić sprężyne do łudki carskiego mosina? Pozdro!Wnusio
mietek Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 1) łódki były do mauzerów, mosiny miały ładowniki2) Zapraszam do forum konserwcja, tam było już poruszane na temat robienia sprężyn do łódek mauzerowskich
wnusio Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 ale mi chodziło do łudki mosin a nie do łudki mauserPozdro WNUSIO
Romel79 Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 to ciekawe , bo akurt widziałem łudke (ładopwnik) do mosina i jakoś tam nie widziałem żadnej spręzyny, tylko zwykła stalowa wytłoczka bez żadnych dodatkowych elemętów typu sprężynki itp.
Łukasz Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Witam! Wnusio, w łódce mosinowskiej nie ma żadnych sprężyn. Naboje trzymają tam 4 skrzydełka, po 2 z każdej ze stron umieszczone w bocznych ściankach. Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.