past Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Może nie do końca związane z tematyką forum , ale moim zdaniem kawaler VM, Krzyża Walecznych i Orderu Orła Białego ma prawo by o nim tu napisać.
Kalfas Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Odszedł wielki człowiek. Cześć jego pamięcipozdrawiamKalfas
SZZ Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Cześć jego pamięci! Odszedł na wieczną wartę" patriota, warszawiak, mickiewiczak, oficer WP i kawaler VM w najlepszym tych słów znaczeniu. Dla mnie szczególnie bliski - jako, że podobnie jak on ukończyłem warszawskie liceum im. A. Mickiewicza i byłem harcerzem 3 WDH im. X. J. Poniatowskiego. Nie wiem - czy wiecie, że naprawdę nazywał się Zdzisław Jeziorański (informacja uzyskana od Stanisława Broniewskiego Orszy" w 1984 r.)Pozdrawiam,SZZ
lokfan Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Niestety chyba Ostatni z Wielkich! Był to człowiek bezkompromisowy ,całym swoim życiem oddany Ojczyźnie. Panowie obecni politycy na kolana! I z kogo teraz brać wzorce?pozdrawiam!lokfan
lagisz Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Zmarł jeden z ostatnich Kolumbów. Pozostawił po sobie ogromne dzieło swej pracy i rzesze ludzi dla których był autorytetem. Jeden z nielicznych o których można mówić ze są Wielkimi Polakami naszych czasów. Cześć Jego pamięci!! (*) (*) (*)
jaca2003 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 No cóż Wielcy kiedyś muszą odejść.Szkoda ze tak prędko.A na ich miejsce powyłażą z pod kamieni.........No cóż.Dobrze że chociaż na koniec los oszczędził mu tego co przeszedł inny z Wielkich-gen Skalski.Czesć Jego Pamięci.
militarny Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Szkoda.Wielki człowiek wielki patriotaCześć jego pamięci(*)(*)(*)
honzo-1 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Pochylmy głowy!Gdyby więcej było tak prawych i tak oddanych ludzi niebyłoby takiego bajzlu jaki jest teraz.Cóż... .
bocian1 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Tak Odszedł Wielki Patriota-Bohater Polak.Człowiek Legenda,co jeszcze można dodać.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Chciałbym wspomnieć przykry i żenujący incydent dla przemyślenia.Pamiętają Koledzy jak ktoś (chyba p.Wrzodak z LPR)insynuował jakoby Ś.P Jan Nowak-Jeziorański był agentem Niemieckim...poprostu hańba i wstyd.Jak inni maja nas szanować ,naszych bohaterów,nie przekręcać historii(np:artykuł tego Norwega z postu z forum)kiedy my sami babramy wszystko i wszystkich w g...ie kłamst i pomówień.Pozdr.
oksio Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Czejść Jego Pamięci!!!Jego czyny będą żyć wiecznie!!!
wobler Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Cześć pamięci ostatniego prawdziwego patryjoty!!!!!!
jaca2003 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 No i co niektórzy już zaczeli ańczyć na Jego grobie".Przyszedł czas robienia kariery na śmierci Wielkiego Polaka.Polecam komentaże ze stronyhttp://prawy.pl/czytaj.php?id=2618&dz=nowosciMnie bierze obrzydzenie.Pozdrawiam
Digger Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Zmarł wielki patryjota. Zawsze ceniłem jego trzeźwe i niejednokrotnie krytyczne spojżenie na rzeczywistość przepojone poczuciem obowiazku za ojczyzne. Ci którzy jak sempy zebrali się nad jego trumną by opluwać go potwierdzili tym samym swoja małość.Cześć Jego pamięci.
Sosab Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Dziś się już tacy ludzie jak śp.Jan Nowak Jeziorański nie narodzą! Przemija pokolenie Kolumbów!Oglądałem dziś program o zmarłym na TVP 2 zrealizowany w 1991 roku!Bohater na końcu programu powiedział:1.Kochałem swoja matkę i babkę!2.Kochałem swoja żonę Gretę!3.Ale moją pierwszą i jedyną miłością była....POLSKA!Świeć Panie nad Jego Duszą!Cześć Jego Pamięci!
Sosab Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Dziś się już tacy ludzie jak śp.Jan Nowak Jeziorański nie narodzą! Przemija pokolenie Kolumbów!Oglądałem dziś program o zmarłym na TVP 2 zrealizowany w 1991 roku!Bohater na końcu programu powiedział:1.Kochałem swoja matkę i babkę!2.Kochałem swoja żonę Gretę!3.Ale moją pierwszą i jedyną miłością była....POLSKA!Świeć Panie nad Jego Duszą!Cześć Jego Pamięci!
Panzergrenadier Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Ja widzę tutaj tylko opinie bezkrytyczne. Jednak czesto ludzie wspominają Pana Jezioranskiego jako osobę na której poczynanie latwo bylo wpływać. Jako że o zmarłych nie należy mówić źle zadam tylko jedno pytanie: pracował w radiu wolna europa które bylo winansowane przez CIA (defacto wywiad wrogiego nam wtedy mocarstwa)? Pracował. Wiecej nie mam nic do powiedzenia.
bocian1 Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Oj panzer,panzer a lepiej bybyło jak by pracował w radiu finansowanym przez KGB, nie badz dzieckiem ,cofnij sie do tyłu i zobacz jaka była wtedy sytuacja,kto był wtedy prawdziwym wrogiem dla Polski.To co napisałeś nienazwałbym krytyką,wymyśl coś innego ale stwórz nowy wątek bo na tym raczej niewypada.Pozdr.
bodek15 Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 Panzer w końcu ktoś próbuje mit obalić Pana Nowaka- popieram Cię. Nasz naród niestety jest taki że jak jest moda na kogoś lub na coś to wierzy w to bez krytycznie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.