dancer1 Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 Witam!Czy może ktoś z Was wie coś na temat miejscowości Sosnówka, informacja dotycząca tranportu niemickich samochodów wojskowych z czymś" które zostały prawdopodobnie zasypane w tunelach pobliskiej góry.pozdrawiam
julianni Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Ogolnie sosnowka ostro mi sie kojarzy. Slyszalem ta legende. Moze i cos tam zasypano ale do takich spraw nalezy podchodzic sceptycznie. Jesli historie mowia o kilku ciezarowkach badz pojazdach rzeczywiscie moze tam cos byc. Ale legenda rosnie z czasem moze to np byc jeden transport :) pozdro.
dancer1 Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 w latach 80-tych czytałem o tym ostry artykuł w jednej z gazet dolnośląskich
kudi Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 w okolicy Sosnowki pojawil sie rzeczywiscie tajemniczy transport... o tunelach pod gora zapomnij, byly robione badania. wiecej przeczytasz na wiosne w naszej nowej ksiazce o poszukiwaniach zlota Wroclawia" :)pozdrrobert_kudelski
wars98 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam!O ile mnie pamięć nie myli, to w jej okolicach znaleziono swego czasu ukryte tam przez Niemców zapisy nasłuchów radia BBC, itp. Czyli zwyczajną makulaturę... ((:Pozdr. wars98
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.