mastatazo Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 witam, mam takie pytanie z zycia wziete. Czy posiadacze smętka mogą się pochwalić jakimis dobrymi trafieniami na monetkach? Doskonale wiem, że hs3 to wykrywka przeznaczona dla poszukiwaczy militariów, ale domyslam sie ze jakies trafienia musza byc. Czy jakis wlasciciel lub znawca hs3 moze sie pochwalić swoimi refleksjami na temat poszukiwań? Wielkie dzieki
Barnaba Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 witamna monety chodze z inną piszczałą, ale smetkiem zdarzyło mi się w lesie trafić kilka razy na monety. Zaskoczył mnie 1 fenig aluminiowy z 1917r. dał wyraźny sygnał z około 8-10cm. myślałem że to ołowiany rykoszet (chodziłem po terenie dawnej strzelnicy). Innym razem wydarłem około 15 10,5 i 1 fenigówek cynkowych też z około 10cm. Cewka większa od standardowej 25 chyba 30 (wykrywacz mam w piwnicy a nie chce mi się złazić na dół). z małą cewką chyba 18 (też w piwnicy :) kosiłem monety na plaży bardzo dobrze, ale wiadomo, plaża to najlepsze warunki na monety, na polach natomiast zupełnie się nie sprawdził. za dużo złomostwa, a jak podkręcić dyskryminację to tracił na zasięgu. No, ale na monety chodzę z White's-em 6000/di pro sl, więc przyzwyczajony jestem do wyższych standardów. pzdrBarNabaaus Dt.Eylau
kupolot Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Witam!A ile mniej więcej kosztuje White 6000/di pro sl ?
mastatazo Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 a wiec niezle trafienia smetkiem tez sie zdarzaja... ale do uniwersalnych wykrywaczy to on nie zalezy. Jeżeli mielibyście polecić coś uniwersalnego na monetki i militarke do 1000 co co byscie wybrali?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.