Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 mam pytanie do whispera i posta / jako specjalistów od map/ - jak sądzicie gdy mapa jest cywilna będą na niej zaznaczone obiekty wojskowe typu koszary , kasyna , kościoły garnizonowe ? bo nie wiem czy warto szukać tego na wydaniach cywilnych przed wojennych map? -pozdrawiam betty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 wszystko zależy od skali ale na polskich mapach nawet wrocławskie lotnisko jest polem a co dopiero koszary skala 1:25000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2002 Share Napisano 2 Marzec 2002 Jak kolega Past wspomniał, zależy to od skali, ale także od pochodzenia mapy(niemiecka, rosyjska, WIG-owska),od roku wydania lub aktualizacji(czesto nanoszenie tego rodzaju elementów zależało od aktualnej sytuacji politycznej),A więc to zalezy od wielu czynników.Jeżeli zaś masz na myśli polską tzw. edycję cywilną czyli układ 1965,to nie łudź się...W.P.S. czasami może sie zdarzyć ,że budynki wojskowe będą,ale nie opisane.Czasem można to rozpoznać-wiele budynków otoczonych murem, bliskość terenów wojskowych, etc.owocnych poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2002 Share Napisano 5 Marzec 2002 Przepraszam,ten układ 1965 \wpadł\" bo nie zauważyłem słówka \przedwojenne\".WhisperP.S.I nie ma za co ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marzec 2002 Share Napisano 6 Marzec 2002 Czasem sš na obszarach lenych biale plamy. To tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marzec 2002 Share Napisano 7 Marzec 2002 Ale rzadko,zwykle tereny wojskowe są przedstawiane tak jak teren okoliczny,żeby się nie odróżniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marzec 2002 Share Napisano 7 Marzec 2002 potwierdzam mam mapy pd-wsch wrocławia sprzed wojny i nie widac tam jakichkolwiek wojskowych instalacji - z drugiej strony nie wiem czy na czajkowskiego były koszary , ale wiem że na koszarowej były - a to blisko (na mapie to zwykła miejska zabudowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.