Gość Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 Kilka razy widziałem już różne bunkry nad Bugiem.Dizś akurat jechałem trasą w oklicach Siemiatycz i musze powiedzieć że zostało jeszcze trochę tego.Dlaczego je wysadzano ????Komu przeszkadzały niewyburzone ?????Aha gdzieś tak w połowie drogi między Siemiatyczami a Drohiczynem jest naprawdę duży obiekt .Może będę je fotografował i przesyłał na forum ???Szkoda,że nie mam cyfrówki albo skanera.Musze chodzić do kumpla.Aha pentrował ktoś te obiekty ??Można trafić coś ciekawego ?
Gość Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 Wg mnie wysadzali je saperzy niszcząc w nich niewypały i niewybuchy, tak jak w całej Polsce.
Gość Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 Akurat te schrony należące do Brzeskiego RU Linni Mołotowa" zniszczyli Niemcy w latach czterdziestych odstrzeliwując pancerze, część znich została poważnie uszkodzona w trakcie walk w dniach 21-26.VI.1941 r. Jeżeli zaczniesz je zwiedzać to zobaczysz że te które nie miały wmurowanych pancerzy strzelnic nie zostały zniszczone
Gość Napisano 9 Styczeń 2003 Napisano 9 Styczeń 2003 Rowniez w Siemiatyczach znajduje sie w lesie bunkier, moze mniejszy od tego przy trasie na Drohiczyn ale udalo mi sie go obejrzec od srodka: smieci, butelki po piwie, woreczki foliowe i... stolec, mniemam, iz ludzki :) Bunkier znajduje sie w lesie tuz obok wysypiska smieci, nieopodal drogi" z Siemiatycz do Krupic, przedluzenie ulicy Drohiczynskiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.