Gość Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 PanowieJakiego softu uzywacie do kalibracji map?Uzywam Touratech QV 2.5 i mam troche problemów, chetnie bym poznal opinie na temat Oziexplorera czy podobnych.Podzielcie sie doswiadczeniem.Netcom
Gość Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 W OziExplorerze robi się to dość sprawnie, po prostu przy kalibracji pobierasz punkty wegrane wcześniej z odbiornka GPS. W Fugawi wpisuję ręcznie i jest to trochę wk..., może nie potrafię a może tylko tak się da?Touratech QV 2.5 nie znam ale z chęcią bym sprawdził.
Netcom Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 Zainstalowalem wczoraj Ozi i okazalo sie ze nie lyka skanow map w mniej niz 256 kolorow, a ja mam albo czarno biale albo w skali szarosci. Programowe zwiekszenie ilosci kolorow mapy spowoduje powiekszenie pliku, co bedzie uciazliwe przy dalszej obrobce.Mam natomiast pytanie: Zakupilem kilka map z serii messtischblatter 1:25000 (sprzedwanych m.inn. przez TopMap), chcialbym je skalibrowac bez uzycia GPS (po prostu nie chce mi sie jezdzic i namierzac -przy kilu mapach zaczyna sie to robic klopotliwe).Czy ktos wie w jakim ukladzie te mapy zostaly sporzadzone?Netcom
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.