Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 Witam jutro idę na pierwszą wyprawę z wykrywaczem i kompletem informacji ponieważ na razie jestem teoretykiem proszę o rady praktyczne od doświadczonych ( chcę szukać w okopach - militaria) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 Po pierwsze: Nie jedz sam, w dwojke zawsze razniej...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 Uwazaj na sygnały powyżej 60 cm.To pociski !No i oczywi ście bym sie nie obnosił z wykrywaczem !Lepiej zabrać kogoś z sobą !!!!Jarek Jankowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 Wykrywacz, jakaś saperka, woda do mycia i picia. I połaź parę godzin, nie licz na wiele, trzeba mieć nosa, miejsca same cię odnajdą - najlepiej bez zegarka. Pochwal się kolegom, co trafiłeś (i niezbieraj niewypałów), a dołki po sobie zakopuj. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 Z saperką uważaj, czasem przyda się coś delikatniejszego, jakiś nóż przykładowo. Można coś nieopatrznie uszkodzić, lub coś gorszego może się przydarzyć. Powodzenia i nie dziękuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Luty 2002 Share Napisano 28 Luty 2002 zdejmij obraczke! i nie jezdzij wykrywaczem w okolicach butow. przemiataj rowno i jak najnizej ziemi. jesli bedzie padalo, to zaloz worek na wrazliwe czesci wykrywacza. jak zobaczysz chlopa z widlami lub siekiera to wlacz piaty bieg, gdy zlapie cie gajowy, mow ze szukasz kluczy (lub obraczki, jesli ja zdjales).Powodzenia!!! Napisz koniecznie jak ci poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2002 Share Napisano 1 Marzec 2002 Przygotuj sie na dużo rozczarowań.złapać w polsce miejsca gdzie nie bylo kopane - duzo szczęscia.nie wiem jaki masz wykrywacz ale na kolorze znajdziesz tylko łuski, naboje, a na złapiue ci broni, bagnetów hełmów itpna metalu byłapiuesz cały smietnik + odłamki.tam gdzie było dużo walk, uważaj na granaty moździerzowe, pół biedy jężeli są to nie wypały, gorzej jak trafisz na niewybuchy.niemieckie mają czesto ebonitowe zapalniki (delikatne) ja pod Puławami w ciągu 2 godzin wygrzebałem ok30 pocisków nawet rakiete katiuszy...wskazana oprócz saperki mała ogrodnicza łopatka i przy większych sygnałach delikatna praca. mój rekord to 250mm haubica niemiecka. oczywiscie niewybuch.najciekawsze miejsca znajduje sie przypadkiem, penetrując przegi małych rzeczek (linie obrony) i rozmawiając z starymi mieszkańcami wsi. aha zasypuj dziury w lesie po sobie bo cie lesniczy pogoni, że niszczysz runo leśne. niech ci ziemia lekką bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2002 Share Napisano 1 Marzec 2002 napisz z kąd jesteś to pójdę z tobą ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2002 Share Napisano 1 Marzec 2002 wybraliśmy sie dziś z kolega zibim (okolice Luibiąża) - efekt - \Albercik nasi tu byli\" ora zakopany na 0.5 m kocioł z jakomś szmatą - bliżej odry woda do kolan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2002 Share Napisano 3 Marzec 2002 Lubię cię stary za twoje teksty !Szkoda że nie dodałeś czegoś o policji > np. jak zobaczysz policję to wiej na drzewo,albo udawj idiotę byś swym zachowaniem i sposobem wymowy nie wzbudził podejrzeń ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2002 Share Napisano 3 Marzec 2002 chyba nie spotkałeś nigdy wku... leśniczego za dziury może ci dowalić a jestem ciekawy co mu powiesz że saper jesteś i sie na poligonie zgbiłes?????a samochód to sam do lasu wjechał???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.