Skocz do zawartości

Mundury NVA/DDR czy to dobry wybór

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich nazywam sie Mateusz i na tym forum jestem Świerzakiem" ale nie mylcie mnie z zółtodzobem bo w bo jesli chodzi o broń to trudno mnie zagiąc bo to mój konik lub jak kto woli kot.
Chce poruszyć temat umundurowania do rekonstrukcji żołnierza wermachtu.Jaki wybór jest najlepszy Szwajcarcja , Szwecja ,NRD ( stosunkowo łatwe dojscie do tych) czy może cos zupełnie innego.
Czy ktoś może podzielic sie swoimi doswiadczeniami odnosnie kompletowania umundurowania WH oraz wyposazenia . Dzieki za każda rozsądną odpowiedz.

-Szwajcar się nadaje kolorem jedynie na Polizei (kolor polizeigrun).

-NVA i inne dedeery" się kompletnie nie nadają

-Szwed to w/g mnie bardzo fajne wyjście. Stosunkowo tanie i najlepsze w kwestii własnej reprodukcji. Pewnie każdy zna Second Battle Group z Anglii, nawet oni zalecają korzystani z nich. Na m36 to się nie nadaje bo to nie jest typowy feldgrau. Ale szary nadaje się na wszystko od m40 wzwyż. Przeróbka jest trochę kłopotliwa... Odezwij się na priv jak coś.

Pzdr
Anaba

szwajcara na początku już odrzuciłem szczególnie ze formacje policyjne mi sie jakos zle kojarzą :/. Szwedem jestem zainteresowany owszem ale szukam czegos wartosciowego a nie znoszony chłam na allegro za 200 zeta.
Mam do wydania 1o00 zeta z tym tylko ze hełm m-40 pas głowny szelki buty(ddr z lat 50 na gumie ale juz w przeróbce) i mausa(jugol powojenny zdezaktywowany,nie jestem z tych którzy pastwią sie nad perełkami z epoki typu warszawiak przy uzciu wiertarki) .
Jak wyglądaje te szwedy w pełnej okazałosci po przeróbce
jesli masz fotki to zamiesc na forum albo wyslij mi na maila bobi12@op.pl

Ja wybrałem kopię m36 ze szturma. Dobrze wykonana, cena około 550 zł. Do tego dolicz komplet obszyć i spodnie.W m36 możesz odtwarzać wszystkie bitwy od 39 do 45r. bez narażania się na kolizję" z prawdą historyczną. Pozdrawiam

Ja wybrałem kopię m36 ze szturma. Dobrze wykonana, cena około 550 zł. Do tego dolicz komplet obszyć i spodnie.W m36 możesz odtwarzać wszystkie bitwy od 39 do 45r. bez narażania się na kolizję" z prawdą historyczną. Pozdrawiam

• 1 year later...
Witam

Potrzebna mi pomoc do sprawdzenia czy mundur oficerski NVA nadaje się na replikę wh. Zdjęcia są za duże by je tu umieścić a zmniejszanie objętości/jakości nie ma sensu.Chętnych proszę o podanie adresu email.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie