herrmateuss Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2005 Witam wszystkich nazywam sie Mateusz i na tym forum jestem Świerzakiem" ale nie mylcie mnie z zółtodzobem bo w bo jesli chodzi o broń to trudno mnie zagiąc bo to mój konik lub jak kto woli kot.Chce poruszyć temat umundurowania do rekonstrukcji żołnierza wermachtu.Jaki wybór jest najlepszy Szwajcarcja , Szwecja ,NRD ( stosunkowo łatwe dojscie do tych) czy może cos zupełnie innego.Czy ktoś może podzielic sie swoimi doswiadczeniami odnosnie kompletowania umundurowania WH oraz wyposazenia . Dzieki za każda rozsądną odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 -Szwajcar się nadaje kolorem jedynie na Polizei (kolor polizeigrun).-NVA i inne dedeery" się kompletnie nie nadają-Szwed to w/g mnie bardzo fajne wyjście. Stosunkowo tanie i najlepsze w kwestii własnej reprodukcji. Pewnie każdy zna Second Battle Group z Anglii, nawet oni zalecają korzystani z nich. Na m36 to się nie nadaje bo to nie jest typowy feldgrau. Ale szary nadaje się na wszystko od m40 wzwyż. Przeróbka jest trochę kłopotliwa... Odezwij się na priv jak coś.PzdrAnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2005 szwajcara na początku już odrzuciłem szczególnie ze formacje policyjne mi sie jakos zle kojarzą :/. Szwedem jestem zainteresowany owszem ale szukam czegos wartosciowego a nie znoszony chłam na allegro za 200 zeta.Mam do wydania 1o00 zeta z tym tylko ze hełm m-40 pas głowny szelki buty(ddr z lat 50 na gumie ale juz w przeróbce) i mausa(jugol powojenny zdezaktywowany,nie jestem z tych którzy pastwią sie nad perełkami z epoki typu warszawiak przy uzciu wiertarki) .Jak wyglądaje te szwedy w pełnej okazałosci po przeróbcejesli masz fotki to zamiesc na forum albo wyslij mi na maila bobi12@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robGD Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Ja wybrałem kopię m36 ze szturma. Dobrze wykonana, cena około 550 zł. Do tego dolicz komplet obszyć i spodnie.W m36 możesz odtwarzać wszystkie bitwy od 39 do 45r. bez narażania się na kolizję" z prawdą historyczną. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robGD Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Ja wybrałem kopię m36 ze szturma. Dobrze wykonana, cena około 550 zł. Do tego dolicz komplet obszyć i spodnie.W m36 możesz odtwarzać wszystkie bitwy od 39 do 45r. bez narażania się na kolizję" z prawdą historyczną. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budd Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 WitamPotrzebna mi pomoc do sprawdzenia czy mundur oficerski NVA nadaje się na replikę wh. Zdjęcia są za duże by je tu umieścić a zmniejszanie objętości/jakości nie ma sensu.Chętnych proszę o podanie adresu email.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Od bardzo dużej biedy tak... choć jesli chodzi o przeróbkę to lepsze efekty widzialem na podstawie bluz BGSu. Ale ogólnie nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budd Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Jestem zainteresowany poradą osoby która zna się na rzeczy i jest w stanie określić konkretnie czy ten mundur nadaje się czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Więcodpowiedź brzmi nie. Uszyj sobie replikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.