Gość Napisano 5 Styczeń 2003 Napisano 5 Styczeń 2003 Mam jedno pytanie-czy ktos ma jakies informacje o budynku w Jugowicach za mostem przy trasie Zagorze śl-Walim.Jest tam charakterystyczny budynek przy samej trasie troche wkopany w górę bez frontowej sciany.Moze ktos wie co tam bylo.Jedyne informacje jakie zdobylem to ze jest to stara rzeznia.
Gość Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Budynek, który Cię interesuje, wykorzystywano kiedyś jako przechowalnię dla produktów spożywczych. Składowano je w bryłach lodu, stąd nazwa budynku - lodownia".
Gość Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Dzieki za informacje.Zainteresowalo mnie szczegolnie w nim ostatnie pomieszczenie a wlasciwie charakterystyczne ulozenie cegiel na lewej scianie wskazujace na jakies wejscie dalej,widoczne sa tez proby ze ktos sie tam przebijal,dlatego zalezalo mi na ustaleniu co tam bylo i czy moglo tam byc wiecej pomieszczen.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.