Noir Napisano 1 Styczeń 2005 Autor Napisano 1 Styczeń 2005 Mam pytanko?...na mapach polski mozna zauwazyc miejsca oznaczone fioletowymi obramowkami z napisem:obszar zamknietyPytanie moje brzmi:czy miejsca oznaczone w ten sposob to poligony lub inne obiekty WP,a moze ma to jakies inne znaczenie?pozdrawiam
jack61 Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 A z ktorego roku sa mapy ?Mogły być to poligony , jednostki wojsowe, a na mapach lotniczych tereny z zakazem wykonywania lotów cywilnych.pzdr jack61
Noir Napisano 1 Styczeń 2005 Autor Napisano 1 Styczeń 2005 Jest to zwykly atlas samochodowy z roku 2001/2002
Jacek62 Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 Legenda nic nie mówi? Co to za wydawnictwo i jaka skala?
pieczarka Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 Zwykły jak zykły: Atlas samochodowy Polski 1:200 000 wydany przez Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych. Tak to są lub w wtedy (2000r.) były większe poligony wojskowe w Polsce.
Jacek62 Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 ...i może dla przykładu miejsce lub wsp.geo. takiegooznakowania.
Noir Napisano 1 Styczeń 2005 Autor Napisano 1 Styczeń 2005 jest to atlas samochodowy z wydawnicwtwa Copernicus,a legenda mowi ze jest to granica obszarow zamknietych.
slw Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 Widziałem ten Atlas, ogólnie niezły....a pamiętam te czasy z tabl. zakaz fotografowania na każdym moście i kładce, łza się w oku kręci.....Jest tak jak mówisz, to poligony. Być może niektóre to może być coś innego (ale też obszary wojskowe) ale juz nie pamiętam. Z tym że tych naprawdę tajnych i małych obszarów tam oxczywiście nie ma :)pzdr
pieczarka Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 ...a jakie były jaja jak PPWK-a to opublikowała.
Jacek62 Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Nie mogę go sobie obejrzeć - dzisiaj wszędzie remanenty.Te same wydawnictwa raz wydają lepsze raz gorsze atlasy,w zależności z jakiego (czyjego) podkładu używają.Dobrym sprawdzianem są linie kolejowe kończące się w lesie...Wbrew pozorom co raz rzadziej zaznaczane.Szosa od Jarosławca via Wicko Morskie do Ustki wiodąca przezpoligon, raz jest zaznaczana jako ogólnodostępna, czasemzaznaczona jako nieprzejezdna (zgodnie z prawdą), a czasempo prostu nie istnieje. (2004 rok! - trzy różne atlasy).Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.