Gandalf de Grey Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 Salve,Byc moze powinienem dac to do dzialu identyfikacji.. a moze nie?Otoz pytalem sie roznych madrali i nadal zaden z nich do konca sie nie wypowiedzial- to znaczy nie potwierdzil kategorycznie....Otoz mam w reku zaswiadczenie Sekretarza Urzedu Ziemskiego na powiat suwalski ... iz znany nam osobiscie inzynier komunikacji i tu nastepuje imie i nazwisko mojego pradziadka a skonczyl on instytut kolei zelaznych w Moskwie, podczas wojny swiatowej pracowal na polnocnym froncie przy XII armii od grudnia 1915 do maja 1917 roku. Poczatkowo jako kierownik robot, a nastepnie jako naczelnik 39 i 25 oddzialow drogowych...Teraz pytanie, ktore mnie nurtuje od dluzszego czasu - czy te oddzialy drogowe to nic innego jak oddzialy kolejowe? Czy te numery owych oddzialow odznaczja hmm co numery ilosci lokomotyw czy zupelnie czego innego, a moze pociagow pancernych...? I wreszcie czy ktos gdzies moze podac mi literature jak skonczyla ta cala XII armia carska. Wiem, ze Lotysze tam wzieli gore i...przestala istniec wraz z rewolucja bolszewicka jak i rodzaca sie do niepodleglosci Lotwa.PozdrawiamGandalf de Grey
Gandalf de Grey Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Salve,No coz moze sie lekko przypomne? Wie kto cos?pozdrawiamGandalf de Grey
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.