DjOLO Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 O co chodzi z tą cała dyskryminacją w wykrywaczach ???Prosze pomoc
bodek15 Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 dyskryminacja powoduje to że możesz nastawić wykrywacz na konkretny metal (np. złoto- inne odrzuca)lub wielkość przedmiotu (np duże- to małe odrzuca) jaki chcesz szukasz.Ja wole mieć nastawiony na wszystkie metale. Pozdrawiam
Łukasz Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam! Ogólnie rzecz biorąc pokrętło dykryminacji w wykrywaczu służy do takiego ustawienia detektora, aby odrzucał teoretycznie nieporządane przedmioty. Czasem zadarza się, że z pola rażenienia wylatują" też fanty... Jednak to inna historia. W zależności jak mocno przekręcisz w odpowiednią stronę potencjometr gwoździe, drobne kawałki aluminium, druciki, kapsle będą odrzucone przez wykrywacz. Sprzęt wtedy nie wzbudzi sie na ich obecność pod cewką. Oczywiście niestety wśród śmieci" mogą znaleźć się drobne monety. W przypadku mojego Bounty Huntera Trackera IV, gdy potencjometr znajdzie się poza godz. 10-10.30" nie mam co liczyć na np. boratynki. Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.