DjOLO Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Napisano 29 Grudzień 2004 Jak identyfikowac odgłosy wydawane przez wykrywacz (jabel)na jakiej glebokosci,wielkosc itp.Nie chodzi mi co do mm.Ale moze cos wiecie.
Wraith Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Witam:-)Ze skromnego doświadczenia odpowiem (używam Rutus:u), przy większych obiektach oczywiście sygnał mocniejszy, bardziej się ciągnie. Przy kolorowych metalach, mocny krótki acz dosadny dźwięk;-) Żelazo ie warte" kopania, zazwyczaj krótkie pyrdnięcie:-) Przy trafieniu na przedmiot, zaraz potem używam pinpointa, aby określić przybliżoną wielkość, na im większym obszarze wydaje z siebie maksymalny dźwięk tym oczywiście większy przedmiot i wiem mniej więcej gdzie obkopywać (granica wydawania najmocniejszego dźwięku)Pozdrawiam
Piorek Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam,w mojej wykrywce wglada to tak: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=140600Piorek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.