Skocz do zawartości

Wrocław

patrol71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum odkrywcy,lecz samą strone odwiedzam od poczatku jej istnienia.
Chcial bym,poruszyc kolegów z Wrocławia i zachecać do jakiejś sensownej rozmowy w tym miejscu,ktora dotyczyła by relacji z waszych wypraw dzialan i znalezisk,związanych z naszym mistem i nietylko.Co do mnie mam 23 lata ,a szukam od 9 roku zycia,gdy miałem 9 lat pojechałem z wujkiem do lasu na Niskich Łakach i od tamtego dnia ,,połknołem bakcyla,, do wykopalisk.
Mój post wiąże sie takze z prosba co do wymiany jakis fajnych miejscówek na wykrywacz i nietylko,może jakieś smietniki gdzie kopiecie,chetnie moge sie dolączyć jak szukacie kompana:)
Aby uniknąc komentarzy nie ma nic za darmo,albo idż do biblioteki lub przeczytaj dobrze forum powiem tak.
Jestem zapisynay prawie do wszytskich wiekszych bibliotek w miescie,a wiec literatura dostepna w bibliotekach,jest mi dobrze znana,przeczytałem chyba wszystkie dostepne pozycje na temat działan wojennych we wroclawiu,obrony twierdzy i innych,acz kolwiek dla mnie same te ksiązki nie są na tyle czytelne,aby wskazały nam coś konkretnego.
Chciał bym sie dowiedzieć czy ktos z was czytał 10 tomową ksiązke,,Breslau Apocalypse,,,jesli tak czy jest ona dobrym zrudłem dla poszukiwaczy.
Ja sam kopałem w bardzo wielu miejscach we Wrocławiu i w okolicy, i stwierdzam,że z fantami jest rużnie,ale nie jest wesoło.Oczywiście nie chodzi mi o łuski ,naboje i inne rozrywki bo to wogule mnie nie interesuje.Ale żeby znależć klamerę,albo blaszke to trzeba sie nieżle nałazic,chyba ze macie jakies cudne miejsca.
Myśle ze większosc najcieższych walk byla w samym miescie,i bardz dużo sprzetu musi być gdzieś pod ulicami,na podworkach.
Pare lat temu kopałem na Maślicach,moge nawet powiedziec ,ze rozdziewiczałem to miejsce szpadlem,zanim kopali tam koparkami,ach te piekne czasy :).
Wiem,że pod wysypem jest jeszcze drugi zrzut,większy niż ten,ale nie ma tam tyle broni co było tutaj,tylko wiecej mundurów,klamer i chełmów ponoć masa spadochroniarskich.
Posiadam także 100% procentowy namiar na bunier z bronią,lezc sprawa jest bardzo ciężka,jest on w lesie i potrzeba cięzkiego sprzetu,bo caly sufit jest zawalony.
Jeśli ktoś ma pomysł jak ugryżć temat piszcie na priva.
Podzielcie sie jakimiś miejscami gdzie kopiecie,co znajdujecie i wogóle cokolwiek o naszym pięknym mieście. Pozdrawiam.
Napisano
patrol poszperaj w historii forum. A i co do ciekawych fantów to się mylisz , przykładem niech będzie aresztowanie z wczoraj :-((

A jestem ciekawy tego bunkru , jeśli jet koło torów kolejowych to nie jesteś jedynym który zna ten namiar.

co do spotkań i wspólnego szukania to chyba najlepiej dogadać siena spotkaniu ( jeżeli dojdzie do skutku)
Napisano
Hej julianni!
Czy czytałeś mój post dokładnie:)
Przegladnołem forum od a do z.
Nic nowego co by mnie zaciekawiło tam nieznalazłem:)
Co do bunkra nie jest on przy torach:)
Napisano
jak nic ciekawego na forum nie znalazłeś , to albo jesteś obcykany we Wrocku lepiej jak większość , albo niedokładnie szukasz.
Napisano
Hej !
Czytałem bardzo dokładnie:)
Czy jestem obcykany niewiem:)
Ale niczego czego bym niewiedzial,sie niedotyczałem.
Ale licze,ze cos ruszy.
Napisano
No jezeli nic ciekawego nie wyczytaleś to chyba jestes naprwde lepiej poinformowany niz my wszyscy.
O ile bedziesz chciał zaszczycić nas Swoją obecnością na jakimś spotkaniu / zapraszam/ mamy nadzieję usłyszec coś ciekawego o czym my jeszcze nie wiemy.

Musisz jednak wiedzioec ze i my troszkę wiemy ale chwalimy sie bardzo oszczednie w necie.
pzdr Jack61
Napisano
Hej!
Zdaje sobie sprawe ,że wiecie bardzo dużo a w necie chwalić się niepowinno.A co do tematow,to możeinaczej,jak najbardziej są one ciekawe,ale te tematy były znane mi wcześniej:)
A propos kiedy robicie spotkanie:).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie