patrol71 Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Napisano 28 Grudzień 2004 Witam wszystkich!Jestem nowy na forum odkrywcy,lecz samą strone odwiedzam od poczatku jej istnienia.Chcial bym,poruszyc kolegów z Wrocławia i zachecać do jakiejś sensownej rozmowy w tym miejscu,ktora dotyczyła by relacji z waszych wypraw dzialan i znalezisk,związanych z naszym mistem i nietylko.Co do mnie mam 23 lata ,a szukam od 9 roku zycia,gdy miałem 9 lat pojechałem z wujkiem do lasu na Niskich Łakach i od tamtego dnia ,,połknołem bakcyla,, do wykopalisk.Mój post wiąże sie takze z prosba co do wymiany jakis fajnych miejscówek na wykrywacz i nietylko,może jakieś smietniki gdzie kopiecie,chetnie moge sie dolączyć jak szukacie kompana:)Aby uniknąc komentarzy nie ma nic za darmo,albo idż do biblioteki lub przeczytaj dobrze forum powiem tak.Jestem zapisynay prawie do wszytskich wiekszych bibliotek w miescie,a wiec literatura dostepna w bibliotekach,jest mi dobrze znana,przeczytałem chyba wszystkie dostepne pozycje na temat działan wojennych we wroclawiu,obrony twierdzy i innych,acz kolwiek dla mnie same te ksiązki nie są na tyle czytelne,aby wskazały nam coś konkretnego.Chciał bym sie dowiedzieć czy ktos z was czytał 10 tomową ksiązke,,Breslau Apocalypse,,,jesli tak czy jest ona dobrym zrudłem dla poszukiwaczy.Ja sam kopałem w bardzo wielu miejscach we Wrocławiu i w okolicy, i stwierdzam,że z fantami jest rużnie,ale nie jest wesoło.Oczywiście nie chodzi mi o łuski ,naboje i inne rozrywki bo to wogule mnie nie interesuje.Ale żeby znależć klamerę,albo blaszke to trzeba sie nieżle nałazic,chyba ze macie jakies cudne miejsca.Myśle ze większosc najcieższych walk byla w samym miescie,i bardz dużo sprzetu musi być gdzieś pod ulicami,na podworkach.Pare lat temu kopałem na Maślicach,moge nawet powiedziec ,ze rozdziewiczałem to miejsce szpadlem,zanim kopali tam koparkami,ach te piekne czasy :).Wiem,że pod wysypem jest jeszcze drugi zrzut,większy niż ten,ale nie ma tam tyle broni co było tutaj,tylko wiecej mundurów,klamer i chełmów ponoć masa spadochroniarskich.Posiadam także 100% procentowy namiar na bunier z bronią,lezc sprawa jest bardzo ciężka,jest on w lesie i potrzeba cięzkiego sprzetu,bo caly sufit jest zawalony.Jeśli ktoś ma pomysł jak ugryżć temat piszcie na priva.Podzielcie sie jakimiś miejscami gdzie kopiecie,co znajdujecie i wogóle cokolwiek o naszym pięknym mieście. Pozdrawiam.
julianni Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 a wiec odzywam sie na maila :) pozdro nowy uzytku ;)
past Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 patrol poszperaj w historii forum. A i co do ciekawych fantów to się mylisz , przykładem niech będzie aresztowanie z wczoraj :-((A jestem ciekawy tego bunkru , jeśli jet koło torów kolejowych to nie jesteś jedynym który zna ten namiar. co do spotkań i wspólnego szukania to chyba najlepiej dogadać siena spotkaniu ( jeżeli dojdzie do skutku)
jack61 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 O ile dojdzie do skutku.Przejdz do forum spotkania integracje watek .. czesc wrocławiacy..pzdr jack61
patrol71 Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Napisano 29 Grudzień 2004 Hej julianni!Czy czytałeś mój post dokładnie:)Przegladnołem forum od a do z.Nic nowego co by mnie zaciekawiło tam nieznalazłem:)Co do bunkra nie jest on przy torach:)
past Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 jak nic ciekawego na forum nie znalazłeś , to albo jesteś obcykany we Wrocku lepiej jak większość , albo niedokładnie szukasz.
patrol71 Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Napisano 29 Grudzień 2004 Hej !Czytałem bardzo dokładnie:)Czy jestem obcykany niewiem:)Ale niczego czego bym niewiedzial,sie niedotyczałem.Ale licze,ze cos ruszy.
jack61 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 No jezeli nic ciekawego nie wyczytaleś to chyba jestes naprwde lepiej poinformowany niz my wszyscy.O ile bedziesz chciał zaszczycić nas Swoją obecnością na jakimś spotkaniu / zapraszam/ mamy nadzieję usłyszec coś ciekawego o czym my jeszcze nie wiemy.Musisz jednak wiedzioec ze i my troszkę wiemy ale chwalimy sie bardzo oszczednie w necie.pzdr Jack61
patrol71 Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 Hej!Zdaje sobie sprawe ,że wiecie bardzo dużo a w necie chwalić się niepowinno.A co do tematow,to możeinaczej,jak najbardziej są one ciekawe,ale te tematy były znane mi wcześniej:)A propos kiedy robicie spotkanie:).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.