anatol1 Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 Witam.Odwieczny problem przy budowie wykrywacza mamy cewkę, elektronikę w pudle ale do czego to wszystko przymocować?Do tej pory w 2 wykrywkach wykorzystałem dwa skręcane wiosła od dziurawego chińskiego pontona i elementy instalacji wodnych z Castoramy takie do klejenia bo sztywniejsze.Ale wiosła się skończyły i mam dylemat z czego zrobić konstrukcje nośną do wykrywacza.Może bardziej doświadczeni konstruktorzy zdradzą z czego robią konstrukcje nośne czy można zrobić solidny i lekki uchwyt z ogólnie dostępnych materiałów jeżeli tak to z jakich. Szczególnie interesujące są sposoby łączenia poszczególnych elementów tak aby zajmowały jak najmniej miejsca w plecaku. W zał. mój Volk SS na wiośle.Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego RokuAnatol1
SWaldek Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Możesz skożystać z gotowego wzoru kuli inwalidzkiej na rękojeść ,którą trzeba delikatnie przerobić(tylko uważaj bo niektórym kula bardzo źle się kojaży), a przedłużeniem będzie wspomniany plastik od klejonej instalacji lub popatrz na ten przykład w kształcie podobnym do twojego , tą część można także wykonać z jednej całości rurki aluminiowej odpowiednio przeginając, dolnik z wędziska (włókno szklane) materiał bardzo sztywny i niezwykle trwały całość z bateriami to ok 1,8- 2kg.Poczytaj trochę na forum a znajdziesz napewno kilka innych przykładów.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.