Skocz do zawartości

kamionka

bodek15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć poszukuje informacji o bitwie pod kamionką w roku 1915 i w roku 1920 (lubelskie), oraz innych walkach na lubelszczyźnie w czasie I wojny.
Napisano
Witam cię!!!! Ja szukałem w kamiance, bardzo fajny teren i nawet wychodziły fajne rzeczy!!! A co do informacji to ja czerpałem z tego linku www.rozan.hg.pl/wojna1/index.php

pozdrawiam
Napisano
miło że odpowiedziałeś ale mi chodzi o kamionką koło lubartowa w województwie lubelskim- tam walczyly m.in. legiony piłsudskiego
Napisano
Witam,

parę lat temu w wakacje mieszkalem troche w Kamionce.W okolicznych lasach mozna znaleźć linie dawnych okopów i mogiły żołnierskie(trudno powiedzieć z jakich czasów).Teren wygląda na ciekawy,niestety nie posiadam wykrywacza:/.

Pozdrawiam,koMandir.
Napisano
Ano w lesie w okolicy Krasienina.Konkretnie nie jestem w stanie podać nazwy miejsca,byłem z kumplem który tam mieszkał i znał te lasy bardzo dobrze.Poza tym jeśli już tam będzisz i w lesie napotkasz gości od ścinania i zwózki drzew,to warto z nimi pogadać.Znają różne ciekawe miejsca.

PZDR
Napisano
No problem;).Sam chętnie bym się tam wybrał z wykrywką,tylko czasu i sprzętu brak:/.A tak poza tym,to także byłbym zainteresownay informacjami o walkach w tamtym rejonie!

PZDR,koMandir.
Napisano
Moj adres E-MAIL: gizmo17@go2.pl, lub ten pod nickiem forumowym. Ale różnie może być z wszelkimi odpowiedziami na maile z mojej strony ze względu na niezbyt stały dostęp do Sieci:/. Za wszelkie info z góry dziękuje! Dodam jeszcze że wogóle interesują mnie historia okolic Lublina(od 2 poł. XIX w-powstania,wojny).

Pozdrawiam,koMandir.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie