GIWEROLOG_16 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Witam Znalazłem denarka... :) Czy mógł bym uzyskać imformacje co to za denarek, który wiek, jaki władca :)PozdrawiamStan niestety Agonalny ale nie powinno wam to przeszkadzać :PDzięki
elnio Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Gratuluję - dość rzadka moneta Clodiusa Albinusa (195-197). Za taką monetę w III stanie można by dostać 300-400 zł, ale niestety nie za tego padalca.Denarek z mennicy rzymskiej.Awers: Głowa w prawo, D CL SEPT ALBIN CAESRewers: Stojąca Providentia, PROVID AVG COS.Jeżeli moneta została znaleziona w Polsce, to bardzo proszę o informacje nt. miejsca znalezienia (mniej więcej, wystarczy mi np. gmina) i wymiarów monety (srednica i w miarę możliwości waga).PozdrawiamArekelnio@wp.pl
GIWEROLOG_16 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Okolice dolnego śląska :) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź :)
elnio Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 A może jakieś bliższe dane nt. miejsca znalezienia (np. okolice jakiego miasta)? Nie jestem poszukiwaczem, więc nie zrobię konkurencji. Prosze też o dane nt. średnicy monety.Najlepszy będzie kontakt na priva: elnio@wp.plPozdrawiamArek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.