d2io83k Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2004 Jak ktos malowal helm farba modelarska to moze mi podac kod i nazwe, ale zeby sobie kupil ja na necie w sklepie internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2004 Kurde znalzlem cos takiego nie wiem czy na tej stronie jest ta farba Pactra" czy jej nie ma: http://hawid.com.pl/s/index.php/kat/26_29/sort/4a/page/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Siemieńczuk Napisano 18 Grudzień 2004 Share Napisano 18 Grudzień 2004 Moim zdaniem do malowania hełmu najlepsze były by emalie olejne. Z modelarskich łatwo dostępnych w Polsce są to Humbrol, Aster, Revell. Akryle raczej odpadają bo są zazwyczaj droższe(oprócz Pactry), i zwywaja się pod wpływem wody. Jak hełm ma leżeć na półce to można, ale do rekonstrukcji raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2004 A dokladnie jaki numer, Humbrola czy tam innej ? Bo kupile cos takiego, nie wiem czy sie oplacalo do zrobienia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37594063 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Grudzień 2004 Share Napisano 18 Grudzień 2004 Humbrol to 30+31 lub 111 o ile pamiętam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 witaj 111 humbrol tylko dobrze wymieszaj bo bedziesz mial zacieki farba jest matowa na helm wychodzi ok 1.5 puszki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 a na jaki kolor chcesz bo dobry feldgrau jest z revella, nr podam wieczorkiem jak zajrze do pudła z farbami bo od reki nie pamietampozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Chce na kolor feldgrau go zrobic i mowisz ze z Ravella sa dobre =] a mozesz mi podac gdzie w necie moge znalezc bo u nas w miescie kurde nie ma sklepu modelarskiego (juz :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 revell nr 66 MATT, tj feldgrau, pomalowałem nim hełmik i jestem zadowolony, do modeli tez używam, gdzie kupic na necie nie wiem bo kupuje Wawie normalnie w sklepiepozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 A okolo ile puszek trzeba na jeden helm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 A np jak bym zorganizowal troche kasy to czy ty nie mogl bys mi kuppic a ja bym ci pieniadze przelal na konto, moze to byc np aukcja na allegro jak masz konto czy w jakis inny sposob, bo jak szukam na necie to niegdzie akurat tego koloru nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 mi starczyły 2 puszki, zależy ile warstw położysz i czym malujeszprzyślij maila to pogadamy bo mam pewien pomysł, postaram sie szybko odpisać, choć jestem troche zabiegany i nie zawsze sprawdzam pocztepozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 Kurde nie mam zadnego kompresorka ani aerografu, wiec chyba musze szczelic pedzelkim :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.