julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 Hmmm ostatni zdazyla sie taka sytuacja. Bedac z ojcem na wykopkach. Wykopalismy glassmine. Kulturka pochowalismy fanty do drugiego samochodu i ojciec odjechal a ja zadzwonilem na policje. Awantura i takie tam ze co ja tu robie itp itd. No i dostalem od saperow dyplom i.... wniosek do sadu grockiego... nawet dokladnie nie wiem za co ale cos pierdo**** ze wogole nie mozna kopac w takim celu. Ustosunkujcie sie... zdjecie miny jak wywolam to przesle
spitz Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 nie jesteś pierwszym, to wina durnej ustawy, że żeby kopać" trzeba miec zezwolenie, od kilku znajomych słyszałem podobne historie jak Twoja. Ja także znalazłem kilka ciekawostek" ale z obawy przed karami wykopałem głebszy dołek i zakopałem żelastwa.
julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 no tego wole nie robic. Zawsze jest ryzyko ze inny poszukiwacz trafi saperka w takie gowno... a glassmina nawet nie dostalem :( zdetonowali...
spitz Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 ja na miny nie trafiłem nigdy, jedynie na pociski, wiem że ryzyko jest, że ktoś to wykopie dlatego staram się zakopywać wybitnie głęboko, myślę że gdybym trafił na takie ciekawostki jak Ty to chyba bym oznaczył wykop i anonimowo zgłosił wojsku
julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 heheheh to jeszcz trafisz ;) pierwsza mina zawsze jest najlepsza ;) a glassmine sa bardzooo niebezpieczne. szklo jest kruche.... :)
spitz Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 w te wakacje kumpel na Helu wykopał coś takiego, ja mam nadzieję że nie trafię nigdy na to hehe
mietek Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Jak to się mówi: Każdy dobry uczynek musi być słusznie ukarany!!!Trzeba było siedzieć cicho i tyle. Przez przypadek miny to nikt nie wykopie, a poszukiwacze to powinni byś ostrożni.Jednak na wszelki wypadek warto by na niej coś położyć, jakis złom, aby kolejny nie walnął saperką.Jednak moim zdaniem, dopóki się nie zmieni prawo to nie zgłaszać i już, bowiem zależy potem wszystko od interpretacji policji, prokuratury itp, a po co mieć kłopoty?
julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 powiem tak wole zaplacic to 500zl (tak kurwa!!) niz wracajac dwa czy trzy dni pozniej zobaczyc lej... wiecie jak... cokolwiek to glassmine nawet przez zlom jak ktos niefartownie stanie szklo peknie i nie ma co zbierac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.