vonadamski Napisano 14 Grudzień 2002 Autor Napisano 14 Grudzień 2002 Witam!!!Tak sobie mysle siedzac w domu ze mozna by bylo zorganizowac cos w stylu zlotu ale bardziej spotkania roboczego. Kazdy przywiozlby swoja piszczale lub lopate w zaleznosci od stanu posiadania i zainteresowan. Byloby to polowanie exploratorow! Ustalic z konserwatorem zabytkow oczywiscie i z saperami. Saperow moznaby wrecz wynajac zeby caly czas byli. Proponowalbym zorganizowac to gdzies w centralnej polsce np. na przyczolku sandomierskim (no powiedzmy ze to lekkie poludnie) lub w okolicach przyczolka warecko magnuszewskiego. Obrac miejsce jakiejs wiekszej bitwy i szperac.Zrobic to w celach poznawczych ale i charytatywnych". Wszystkie znaleziska oddalibysmy do najblizszego muzeum. Co sadzicie na ten temat. Jest to mozliwe? Choc raz ludzie nie musieliby jechac w miejsca tak znane jak wilczy szaniec czy gory sowie itd. wiekszosc z nas zajmuje sie wlasnie takimi wykopaliskami":DCzekam na odpowiedzi i propozycje. W szczegolnosci redakcje odkrywcy.Z powazaniem napalony vonadamski
Gość Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 moze to jest i dobry pomysl ale przypominam, ze mamy zime....
yoony Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 a jak sie miewa szerman juz definitywnie swierdziliscie ze jest tylko wierza?pozdrawiam
vonadamski Napisano 14 Grudzień 2002 Autor Napisano 14 Grudzień 2002 Witam!!!Odp.1. Nie mowilem o zrobieniu tego spotkania w zimie:D To jest plan na wiosne.Odp.2. Prawdopodobnie tak. Dokladniejsze informacje na wiosne:D Narazie nie bylo czasu.Z powazaniem vonadamski
RG42 Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 W stu procentach popieram pomysł kolegi Vonadamskiego.Gdyby to poszukiwanie miałoby odbyć się na Przyczółku Magnuszewskim ( pod opieką saperów ), to już robiłbym wszystko aby zorganizować sobie dojazd :).Napalony Na Poszukiwawczy Plan - RG42
vonadamski Napisano 18 Grudzień 2002 Autor Napisano 18 Grudzień 2002 Witam!!!Powtarzam temat:DZ powazaniem vonadamski
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 Też bym się przyłączył, jeśli oczywiście będę mógł i propozycja wypali. No, żeby tylko nie było, że będziemy do zasypywania dołków po saperach ;-))). Pozdrawiam
merlin Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 Sam pomysł mi się bardzo podoba.Zgłaszam akces ,o ile czas mi na to pozwoli. Merlin
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 No ja takie spotkanka na Jurze organizuje praktycznie co miesiac.Tylko ze przez inne forum.To bardziej towarzyska impreza-po ktorej ekipa rusza w pole...Fantow coraz mniej/zima/ za to imprezki coraz ciekawsze.Kolejna 18-19.01 tez Jura-bal karnawalowy-przebierancow-razem z arheologami,speleologami i innymi wspolpracujacymi ekipami.Imprezy sa otwarte" moze przyjechac kazdy.Wiecej na www.poszukiwanieskarbow.com za kilka dni-gdyz nie wiem czy starczy miejsc w dotychczasowej bazie w Podzamczu k/Ogrodzienca.Pozdro JMS
Spyder Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum.Z przyjemnością zgłaszam swój akces. Tylko co najmniej miesiąc wcześniej musimy ustalić datę.A właśnie... nasuwa mi się w myślach jeszcze jedna korzyść z takiego spotkania - zmianę nastawienia ludzi (a szczególnie archeologów, konserwatorów zabytków i wojskowych) w stosunku do naszych skromych osób i zainteresowań.Z poważaniemPaweł Spyder" Liszewski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.