SZZ Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 Witam,czy ktoś z p.t. forumowiczów zwiedzał z piszczałką pobojowisko maciejowickie?Pozdrawiam,SZZ
RG42 Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Tak, byłem tam swego czasu z kolegą.Wypad określić mogę jednym słowem - porażka.Na otarcie łez chcieliśmy chociaż zwiedzić tamtejsze muzeum, ale akurat było nieczynne ze względu na jakieś wybory.Niepowiodło nam się na pewno po części z naszej winy - nie studiowaliśmy tematu tak wnikliwie i szczegółowo, jak należałoby, mieliśmy nadzieję, że po prostu pojedziemy i coś się trafi. Z insurekcji nie trafiło się nic :(.Zachęcam maciejowickich" poszukiwaczy do dzielenia się spostrzeżeniami, tzn. jednym słowem przyłączam się do prośby SZZ.Pozdrawiam,RG42
SZZ Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 Witam,a w jakim rejonie zwiedzałeś" - jeżeli to nie tajemnica - że nic nie wyszło z insurekcji. Działałeś może w rejonie Oronnego? W muzeum na maciejowickim rynku są lufy trzech karabinów znalezione podczas kopania fundamentów pod stodołę w Oronnem - razem ze szczątkami trzech żołnierzy.Pozdrawiam,SZZ
PATRON Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Witam,a Ciebie SZZ cały czas ciągnie na Maciejowice ........Ja szukałem z efektami totalnie ZEROWYMI. słyszałem że niestety na najciekawszych miejscach została przeprowadzona niwelacja terenu i aktualnie trzeba by zejść jakieś 1,5-2 metry poniżej poziomu aktualnego ziemi żeby sieknąć jakiegoś konkretnego fanta .....w/g mnie to może być prawda bo dosyć dużo wyjazdów poświęciłem na ten rejon i dałem sobie spokój z powodu totalnie zerowych efektów .PZDR PATRON
SZZ Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 do PATRONAMiło mi, że znowu ujawniłeś się na forum i wypowiedziałeś się jak zwykle kopmetentnie.Czy wiesz może kto i kiedy przeprowadził tą niwelację? Czy zrobili to jeszcze Zamojscy, czy miało to już miejsce w czasach ludowej ojczyzny?Pozdrawiam:-)SZZ
dominic Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 cze tez pytanko w temacie czy jakis ciekawostki z tego okresu ktos wydlubal [niekoniecznie wykopal\pzdr]
dominic Napisano 21 Listopad 2004 Napisano 21 Listopad 2004 cze drodzy poszukiwacze podzielcie sie troszke opowiesciami w ten zimowy wieczor pzdr
SZZ Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 Witam!Naprawdę nic nie wiecie? Czy pochwalić się nie chcecie? A moze ktoś szukał na trasie ucieczki niedobitków z pola bitwy?Pozdrawiam;)SZZ
RG42 Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 Witam.Przepraszam, że nie odpowiadałem.Ostatnio nie mam dostępu do Internetu.Szukałem na polach pod lasem przed Maciejowicami (jadąc od Warszawy) oraz za Maciejowicami - o ile mnie pamięć nie myli, to były właśnie owe Oronne.Jak już pisałem - efektów brak.Pozdrawiam,RG42
sar Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Trasa zejścia z pola walki jest schodzona ,zresztą jak kolega wspomniał niwelacja terenu !Wiem że ostatnio miejscowe muzeum strasznie gania poszukiwaczy -cynk dostałem od znajomka z Puław który nadział się na pracownika muzeum i podobno niebyło to zbyt miłe .Pozdrawiam
SZZ Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 Witam,czy były z terenu Maciejowic jakieś ciekawe znaleziska?Nie interesuje mnie kto i gdzie, ale co znaleziono.Myślę, że nie powinno to być tajemnicą skoro teren jest wyeksploatowany a pracownicy muzeum gonią z pobojowiska.Czy muzeum wzbogaciło się o jakieś nowe znaleziska?Kiedy byłem tam w 1994 r. - były tylko trzy lufy karabinów i kilka kulek.Pozdrawiam,SZZ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.