Skocz do zawartości

Quick Draw II czy HS 3

gumiś

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam prośbę do wszystkich byłych oraz obecnych posiadaczy Quick Draw II.Jak sadzicie czy jest on lepszy od Smętka.
Pytam bo czasami mam zamiar sprzedać swojego HS 3 i kupić Quick Draw II.Czy jest on czulszy na monetki itp.
Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Napisano
Porównywaliśmy kiedyś oba wykrywacze,parametry są podobne, z tym że HS-3 miał bardzo duże problemy z dyskryminacją i wariował wskazując nadal wszystkie odłamki (pół godziny ustawiania i różnych kombinacji też nic nie pomogło), BH potrafił rewelacyjnie wskazać za to oczekiwany kolor.
Z kolei HS ma chyba większy zasięg jeśli chodzi o przedmioty duże. Osobiście uważam, że jak monetki i guziki, to na pewno BH Quick Draw II, jak militaria to zdecydowanie HS-3.
Napisano
jak na drobnicę lub kolor to zdecydowanie QDII, dyskryminacja działa całkiem dobrze, brakuje mu może trochę namierzania ale jak się wypracuje technikę to to nie przeszkadza , militarii też można nim szukać, pożyczyłem ostatnio gudkowi, wytłumaczyłem co i jak i był zadowolony bo wyciągnął trochę fajnych fantów, zasięgi może nie są cudowne, na pewno gorsze od smetka, ale nie są też tragiczne
ps. jeszcze mi się nie udało znaleźć pordzewiałej łuski moim QDII, gdzie innym sprzętem nakopałem takich pełno
pozdr
Szefo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie