Schrek Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Panowie czy ktoś mógł by mnie oświeci kto mob. Kompanie zwiadowców przy pułkach piechoty bo z tabel mob nic nie wynika (wynika tylko tyle że były mob.) Chodzi mi głownie o to czy pluton jazdy mob tak jak kawalerie dywizyjna mob. któryś z pułków kawalerii i kto mob plutony cyklistów(kolarzy), przede wszystkim jakie mieli wyposażenie kawaleryjskie czy piechoty (juz na wojnie)bo na dzień dzisiejszy udało mi się ustalić jak to było w szwadronach kolarzy dla kawalerii i widziałem 2 zdjęcia kolarzy ON z tego jedni byli improwizowani a chłopaki z ON Czersk byli umundurowani jak piechota ON z tym ze mieli saperki zamiast trzewików .I nic z tego jak narazie nie wynika ;-( pare fotek widziałem chłopaków przed wojna gdzie byli w mundórach wz19 no i mieli dłogie owijacze a jestem ciekaw jak to było na wojnie i jak mieli oporzadzenie poroskałdane ??? Pozdrawiam i Dziekuje z górySchrek
Schrek Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 może to troche chaotyczne co napisłem ale mam nadzieje że sie z grubsza domyslicie o co chodzi ;-)Schrek(wkoncu udało mi sie wykasowac tą 2 po nicku) ;-P
jaca2003 Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Schrek a tak z czystej ciekawosci co to są z w i d o w c y ?Choć w temacie zwracaj uwage bo głupio wyglądaPozdrawiam
Schrek Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 wiem wiem widzie nie zwróciłem uwagi przy poszczeniu posta a teraz nie mozna edytować chodzi naturlanie o zwiadowców
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.