jajoglowy Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 Witam wszystkich!!Mam taką prośbę do Was czy ktoś z Was może mi podać wymiary skóry do pasa SS? Mam znajomego kaletnika i on mógł by mi ten pas zrobić tylko potrzebuję wymiaryZ góry dziękuje
jajoglowy Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 Czy nikt nie chce mi pomóc? Może ktoś z Was mi wyśle na priv-a jakiś rysuneczek z wymiarami albo opis?
Tominew Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Witam!!!Co do pasa to wyczytałem że szerokość pasa szeregowca wynosi 4,5 cm i był wykonany z czarnej gładkiej skóry. BYły też modele pasów do mundurów wyjściowych o szerokości 4 cm kupowane prywatnie i wykonane z czarnej lakierowanej skóry. Tyle moge ci powiedzuieć.A może ty mi pomożesz w kweestii pasa. Chodzi mi o to jak zmiękczyć pas wydobyty z ziemi , narazie leży sobie w wodzie już dzień i nie nie wiem co dalej mam z nim zrobić. Może zapytaj się znajomego kaletnika, może podzieli się swoja wiedzą. Bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
jajoglowy Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 Tominew jak spotkam się we czwartek albo piatek z moim kaletnikiem to się spytam o konserwacje tego pasa. Mam takie jeszce pytanko czy możesz mi podac odległości międzi dziurkami na klamerkę tego pasa i lie było kolumn" tych dziurek jak to by mozna było nazwać. Wiem że on ma dwa rzędy tych otworów na sprzączke. Z jakiej grubości skóry był ten pas zrobiony?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.