Skocz do zawartości

Gdzie znajdujecie informacje?

szefciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich. Od dawna czytam forum i często spotykam się z tym, że macie szczegółowe informacje na temat I WŚ. Chciałbym się dowiedzieć skąd je czerpiecie. Jakieś opracowania, archiwa? Interesują mnie informacje na temat miejscowości Wysokie 45km od Lublina. Jest w okolicy kilka zbiorowych mogił z I wojny. Po przepytaniu tubylców wiem, że jakieś wojsko tamtędy szło" i tyle. Więcej nic i nie bardzo wiem w jakim kierunku udać się z poszukiwaniami. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Przepraszam za przydługi post. Szefciu
Napisano
witaj!

ja staram się czytać..... a więc biblioteki internet itp. bardzo lubię też wybrać się do jakiegoś muzeum i rozmawiam z ludźmi. jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym się nie dowiedział tego co chciałem. oczywiście wiem zawsze czego szukam, a w muzeach znajdują się często jakieś towarzystwa.... które bardzo chętnie udzielają informacji. oni bardzo lubią rozmawiać z kimś kto zna się na czymś, bo działa tu system info-za-info. spróbuj....

pozdr
Zocik
Napisano
O rozbrojeni to ja wiem. Wiem też że w tamtym terenie prowadzoneo bardzo intensywne walki i jeszcze w latach 60 na polach znajdowano wystrzelone kule. Mnie chodzi o bardziej szczegółowe dane. Może jakieś mapki? Sam nie wiem. W najblizszyn czasie wybiorę sie tam na przepytywanie kolejnych ludzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie