Skocz do zawartości

Wyklady otwarte w Katowickim IPN

lagisz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dla wszystkich zainteresowanych w Katowickim IPN rozpoczyna sie cykl wykladow otwartych Od wrzesnia do maja.Polska 1939-1945". Pierwszy juz byl i dotyczyl wrzesnia na gornym slasku.A oto nastepne mysle ze ciekawe.

8 XI 2004 godz 15.00
prof. dr hab. Pawel Wieczorkiewicz (Uniwersytet Warszawski)
Kampania wrzesniowa 1939r

25 XI 200 godz 15.00
dr Jochen Boehler (Niemiecki Instytut Historyczny)
Wehramacht w Polsce

9 XII 2004 godz 15.00
prof. dr hab. Piotr Madajczyk (Instytut Studiow Politycznych PAN)-Okupacja niemiecka na ziemiach polskich

24 II 2005 godz 15.00
dr. Marek Wierzbicki (Instytut Studiow Politycznych PAN)
Okupacja sowiecka na ziemiach polskich

17 III 2005 godz 15.00
dr Andrzej Krzysztof Kunert (Archiwum Polski Podziemnej)
Polska racja stanu w okresie II wojny swiatowej

21 IV 2005 godz 15.00
dr Waldemar Grabowski (Instytut Pamieci Narodowej)
Polskie Panstwo Podziemne

19 V 2005 godz 15.00
dr Piotr Gontarczyk- Podziemie komunistyczne i Polska Lubelska

Wyklady odbywaja sie w sali konferencyjnej(nr 204) w siedzibie Oddzialu IPN przy ul. Kilinskiego 9 w Katowicach.
Nie jestem zwiazany z IPN i prosze nie traktowac tego jako reklamy. Poprostu pomyslalem ze osoby ze srodowiska mieszkajace w okolicy moga skozystac z darmowego zrodla wiedzy.Zapraszam to moze sie spotkamy:-)

Pozdr
Lagisz
Napisano
Mysle, ze warto. Nie jestem zwiazany z IPN, ale to chyba jedyne, teraz wiarygodne zrodlo informacji.
Noooo, i powtorze to najlepsze motto dla wszystkich _prawdziwych_ odkrywcow: prawdziwe odkrycia zaczynaja sie w archiwum"...
Napisano
Mysle, ze warto. Nie jestem zwiazany z IPN, ale to chyba jedyne, teraz wiarygodne zrodlo informacji.
Noooo, i powtorze to najlepsze motto dla wszystkich _prawdziwych_ odkrywcow: prawdziwe odkrycia zaczynaja sie w archiwum"...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie