Skocz do zawartości

jestem tu nowy i juz mam pytanie :-)

Voytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam poszukiwaczy tajemnic :-)

Kiedys cos niecos czytalem o tajemnicach poniemieckich w Polsce. Ale to bylo za młodu i nic poważnego z tych zainteresowań nie wynikło.
Teraz jednak po latach zainteresowanie wróciło ze wzmożoną siłą. Obecnie zagłebiam się w różną literaturę żeby mieć podstawy do dyskusji. Dlatego na razie wprzyjąłem pozycję obserwatora, czytelnika i słuchacza.

W ostatnich dniach mialem jednak okazje przebywac w Zlotym Stoku i poznac kilka osob zwiazanych z eksploracją podziemi. Dowiedzialem sie w tym czasie roznych ciekawych rzeczy.

Odwiedzilismy miedzy innymi Stolec i tamtejsze podziemia.
Czy mozecie mi wskazac jakieś opracowania na temat historii tego miejsca? Są rózne domysły na temat założonych tam krat (jeśli tak można nazwać te zabezpieczenia jak przed czołgami). Podobno ochrona nietoperzy, ale mało kto ze znajomych w to wierzy. Cały czas nie rozwiązana jest przeszłość tej kopalni a bardzo mnie i znajomych to zjawisko zainteresowało, podobnie zresztą jak cały podziemny dolny śląsk.

Pozdrawiam
Voytas

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie