belin Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 HARDY - zna ktoś - ja go właśnie poznaję, jestem posiadaczem HARDEGO od lata 2005 - zaliczyłem kilka wyjść przed końcem sezonu. Muszę przyznać, że ciężko było mi przestawić się z pulsiaka na HARDEGO. Ale udało się. Nie uniknąłem - zaraz po zakupie konieczności kontaktów z producentem - w celu pozyskania dodatkowych wskiazówek dotyczących eksploatacji, ale teraz jest wszystko jasne. Zaczynam się z nim rozumieć. Hardego wybrałem spośród wielu kandydatów" w przybliżonej cenie, zdecydowały - prostota konstrukcji, parametry (wprawdzie teoretyczne) ale pokrywają się w rzeczywistości i łatwość obsługi. Nie wnikam w szczegóły dotyczące elektroniki, ale jestem z niego zadowolony - tylko zadowolony - bo nie mam skali porównawczej - jest moim drugim wykrywaczem i co najważniejsze spełnia moje oczekiwania.
lukasz82 Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Ja też noszę się z zakupem tego wykrywacza jeszcze przed wakacjami. W związku z tym mam pytanie do beli-a czy jest on faktycznie wygodny i dobrze wykonany. Czy kupowałeś go wysyłkowo ? Czy nie miałeś problemu w kontaktach z producentem po zakupie ?
Jacek P Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Tu masz trochę więcej nt. Hardego ...http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=290236#290270Pzdr!
Jacek P Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Wiele już było pomysłów na rozwiązanie zagadki tejemniczej konspiracji dystrybutora Hardego. Nawet pojawiały się głosy, że to tylko śliczna obudowa, a w środku siedzi chińczyk z serii MD ileś tam wart 300zł...Ale ciekaw jestem, co się stanie z serwisem gwarancyjnym, jak dystrybutor Hardego skutecznie pozbędzie się ostatnich jego egzemplarzy...Może po to jest ta cała konspiracja???Brrr, oby nie....
belin Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 zakup był realizowany wysyłkowo - po zamówieniu -realizacja dwa tygodnie. Nie było żadnych problemów z nawiązaniem kontaktu z producentem dla uzyskania wskazówek odnośnie eksploatacji, a nawet otrzymywalem dodatkowe informacje e-mail - niemal natychmiast po wysłaniu pytania. Sprzet jeżeli chodzi o łatwość obsługi - rozłożenie, dostrojenie - ok. Reszta to kwestia ozumienia" jego wskazań - bardzo łatwe do opanowania, im więcej praktyki - wskazania stają sie bardzo czytelne. Dokładie określa położenie znaleziska.Przy mojej częstotliwości wyjść 2x w tygodniu na 4-5 godzin, nie ma konieczności ładowania akumulatora przez sezon. Przez ten czas 4-5 godzin ręce nie sa przemęczone". Jak na razie jedyny mankament jaki się ujawnił to mocowanie skrzynki z elektroniką do konstrukcji nośnej - puściły nakrętki mocujące. Jeżeli chodzi o osiągi to trudno mi tu podać jakieś konkretne wyniki bo po prostu nie robiłem pomiarów w trakcie kopania, ale z obserwacji wynika że nie odbiegają od podanych przez producenta - ale cóż należy uwzględnić środowisko w jakim znajdujemy przedmioty oraz ich stanu - w pewnych okolicznościach są nawet lepsze od podanych. Myślę że będziesz zadowolony z zakupu.
Jacek P Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 A jak ci się urwała skrzynka z elektroniką od konstrukcji nośnej, to jaka była procedura reklamacji? To poważna sprawa, szczególnie że nawet rok nie minął.....Czy dostałeś nową konstrukcję ze skrzynką (przełożenie elektroniki?) czy też sam łatałeś dziury?
belin Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 nie skrzynka tyko dostała luzu" a że nie mam czasu na zajęcie się tym problemem to chodzę tak jak jest
lukasz82 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Dzięki belin, rozwiałeś moje ostatnie wątpliwości, chodzę na militarkę więc zależy mi głównie na zasięgach. Zamawiam Hardego po najbliższej wypłacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.