kasza13 Napisano 11 Październik 2004 Autor Napisano 11 Październik 2004 Czy ktoś więcej wie na ten temat z ziemi już tam wyskoczyło 37mm ,12,7mm ok. 4mb taśmy i inne cuda jak niemiecki laryngofon czołgowy itd.
kasza13 Napisano 11 Październik 2004 Autor Napisano 11 Październik 2004 może ktoś jednak coś wie,jakieś mapki lub wzmianki pomóżcie jak możecie bo teren ciekawy ale duży
stedke Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 napisz do mnie stedke@interia.pljedyne co tam wyciagalem to kilka metrow tasmy 12,7 i kupa rozrywek.koles wykopal 4 lata temu bombke ltnicza 250kg nawet byla wzmianka w tv i gazecie lubuskiej
Gość Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 Byłem tam kilka razy ale same porwane tasmy pełno blach aluminiowych oraz różne elementy chyba samolotów. znaleznienie rozrywek gwarantowane
Gość Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 ochla przekopana, od strony dziłek i od strony leśniczówkibyło tam niemieckie lotnisk polowe,potem radzieckie, w głębi ruiny starego młynu wodnego, ślady dawnej linii kolejowej ziel góra- jelenia góra, jedyny ceglany budynek -dawna stacja pkpfanty z ochli:sztumgewer znaleziony na leśnej drodzekarabin UBT , 25kg żywej wagi ;-)taśmy 12,7 - około metrataśma rozsypna na naboje mosina do szkasałuski.....nabój przeciwlotniczy półmetrowy , nie wiem do czego,kaliber sporyjakby co wal na maila,ale teren tak przeryty że juz dawno wszyscy odpuscili ,ale kto wie.....
davx Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 no fajnie też tam kiedyś ryłem ale ten STURM TO CHYBA NUIE Z TEGO TERENU tam raczej tego nie było
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.