Skocz do zawartości

bransoletka

Gość maciejbos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.Nabylem kiedys bransoletke z monet jest dosc ciekawa, moze ktos z was widzial lub ma podobna.Co sadzicie o tego typu wyrobach? Pozdrawiam.
Napisano
W zasadzie numizmatycy zżymają się na takie wyroby, bo jest to bezpowrotne niszczenie monet. Ja podchodzę do tego spokojnie, jeżeli wyrób powstał w epoce, bo to ciekawa pamiątka, szczególnie jeżeli była wykonana z monet popularnych. pozdrawiam Michał
Napisano
jak się kiedyś dowiedziałem na forum to takie cudeńka robili sobie żołnierze na pamiątke udziału w walkach.
heres73 ja znalazłem identyczną broszkę w takim samym stanie zachowania.może masowa produkcja okopowa:-)?
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=0&id_forum=0&&sq=osterode&wi=89447#89447
tu macie link do stronki z poprzednim tematem o biżuterii z monet.
pozdrowienia
Napisano
Broszka jest z posrebrzanych 5 cent. belgijskich, datowanych 1913,z kamykiem -zostały tylko dwa.Znalezione w Słupsku- na terenach popularnych spacerowo w tamtych czasach.Wyrób okopowy dla ukochanej Helgi ?.pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie