mp Napisano 4 Październik 2004 Autor Share Napisano 4 Październik 2004 witamostatnio wykopalem manierke pruska , stan ogolnie dobry a nawet jak na tyle lat bdb ,ale jakos 15-20% manierki ma alot " rdzy ,nie sa to wzery , poprostu ma nalot ktory mimo wsyztsko ciezko schodzi ,i teraz pytanie jak najlepiej sie go pozbyc ? chcialem go do octu wsadzic ale niewiem jak ocet zaraguje na aluminium ,dlatego pomozcie pozdraiwamŁukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian1 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 Ja swoją pryskałem parę dni WD-40 ,a puźniej szaczotkami o różnej twardości np.twardą szczotką do ubrań,później przetarłem filcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 50% roztwór amoniaku, kilka minut.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comet.pl Napisano 13 Październik 2004 Share Napisano 13 Październik 2004 jeżel chcesz z niej korzystać, to wsyp do środka trochę piasku, dolej wody i dobrze wstrząsaj, będzie biała. Na zewnątrz nie kombinuj jeżeli są wżery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 witam juz dawno zapomnialem o tym temacie , ale co tam ,wiec nie chce z niej pic ,jest ona do kolekcji ... a wzerow to ona niema jak wyzej pisalem jest to maly nalot rdzy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 dobrym sposobem i tanim na oczyszczenie czegokolwiek jest też zostawić ją w sodzie (45 gr w sklepie) paczuszke wżucisz w w jakiś pojemnik zalejesz gorącą wodą i niech się moczy:) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.