konger Napisano 4 Październik 2004 Autor Share Napisano 4 Październik 2004 Witam.Pytanko mam jak w temacie. Czym najlepiej wyczyścić płyty nagrobne, które są w większości porośnięte mchem, ale wyczyścić tak, by nie podrapać samej płyty... Duża ich część przez ponad 20 lat leżała w ziemi. Wydaje mi się, że chyba najlepiej wodą i ew. szczotką ryżową bądź z miękkim włosiem. Czy dobrze myślę... ? Jedyny problem to woda, gdyż cmenatrz jest położony w lesie, a najbliższa woda to rzeczka płynąca jakiś kilometr od cmentarza...Pozdrawiamps. czy warto pomalować napisy aby były bardziej widoczne czy lepiej ich nie ruszać i pozostawić oryginalne...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian1 Napisano 4 Październik 2004 Share Napisano 4 Październik 2004 W hipermarketach można kupić orginalny płyn do czyszczenia nagrobków,co do napisów osobiście pozostawiłbym w stanie jakie są.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 Z lastryko ostatnio zeskrobywałem takie różne zielone kawałkiem drewna + płyn do czyszczenia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.