Skocz do zawartości

Walki pod Ożarowem - pomocy!

Gość MAB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Błagam pomocy!!!
Męczę już wszystkich ciągle tym samym pytaniem.
Poszukuję informacji o walkach Leibstandarte Adolf Hitler" pod Ożarowem Mazowieckim, a szczególności chodzi mi o walki z 2 DP Leg lub 28 DP.
Mieszkam w tym mieście ;) i chciałbym dokładnie zlokalizować miejsca walk.
Jak dotąd znalazłem trochę kompletnie rozwalonych polskich łusek z 35, 36 i 38 roku tuż przy torach(może wiecie coś choćby o tym kolejowym składzie amunicji?).
Może macie kontakt z kolegami por. Artur Radziwiłła (zginął pod Ożarowem) lub żołnierzami z 2 DP(wiem, że to nietypowo, ale uderzyłbym do nich).
Ewentualnie poszukuję informacji o jakichkolwiek walkach koło mojej wsi (znaczy MIASTA - sorry burmistrz), to znaczy Święcic, Błonia...
Napisano
Może będę mógł Ci pomóc. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba mam mapki walk z września '39 z zaznaczonymi pozycjami SS LSAH (wraz z opisem tchże walk). O ile sie nie mylę były to walki w okolicach Błonia i Brwinowa.
Musze to sprawdzić jak wrócę do domu, piszę z pracy. Jak cos znajdę to odezwę się.
Napisano
Jeśli można by było, też chętnie dowiedziałbym się więcej na ten temat.

Pozdrawiam
Marcus
Napisano
jestem z Ożarowa wiem troche o tym co cie interesuje może mogli byśmy sie spotkac gdzieś i pogadac wyślij Sms gdzie to sie zobaczy mój numer to 505-444-217

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie