Gość Napisano 7 Listopad 2002 Napisano 7 Listopad 2002 Błagam pomocy!!!Męczę już wszystkich ciągle tym samym pytaniem.Poszukuję informacji o walkach Leibstandarte Adolf Hitler" pod Ożarowem Mazowieckim, a szczególności chodzi mi o walki z 2 DP Leg lub 28 DP.Mieszkam w tym mieście ;) i chciałbym dokładnie zlokalizować miejsca walk.Jak dotąd znalazłem trochę kompletnie rozwalonych polskich łusek z 35, 36 i 38 roku tuż przy torach(może wiecie coś choćby o tym kolejowym składzie amunicji?).Może macie kontakt z kolegami por. Artur Radziwiłła (zginął pod Ożarowem) lub żołnierzami z 2 DP(wiem, że to nietypowo, ale uderzyłbym do nich).Ewentualnie poszukuję informacji o jakichkolwiek walkach koło mojej wsi (znaczy MIASTA - sorry burmistrz), to znaczy Święcic, Błonia...
marwro Napisano 7 Listopad 2002 Napisano 7 Listopad 2002 Może będę mógł Ci pomóc. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba mam mapki walk z września '39 z zaznaczonymi pozycjami SS LSAH (wraz z opisem tchże walk). O ile sie nie mylę były to walki w okolicach Błonia i Brwinowa.Musze to sprawdzić jak wrócę do domu, piszę z pracy. Jak cos znajdę to odezwę się.
Gość Napisano 13 Listopad 2002 Napisano 13 Listopad 2002 Kudi, pomoz czlowiekowi ! Znasz te klimaty ;-)
Gość Napisano 16 Listopad 2002 Napisano 16 Listopad 2002 Jeśli można by było, też chętnie dowiedziałbym się więcej na ten temat.PozdrawiamMarcus
Gość Napisano 16 Listopad 2002 Napisano 16 Listopad 2002 jestem z Ożarowa wiem troche o tym co cie interesuje może mogli byśmy sie spotkac gdzieś i pogadac wyślij Sms gdzie to sie zobaczy mój numer to 505-444-217
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.