Skocz do zawartości

TVN odkrył wszystkie tajemnice Książa

Gość Hartmann

Rekomendowane odpowiedzi

W niedzielę TVN pokazał program o Książu.Na prostej zasadzie robienia sensacji z niczego.Korzystając z kilku ogólniedostępnych książek zmontowano programik w którym nie dość że przeinaczono dane to jeszcze to jeszcze zamieszczono zdjęcia i filmiki nie związane tematycznie z Książem.Dowiedzieliśmy się też iż eksploratorów w Polsce jest kilkunastu.Nie dziwię się Jurkowi Rostkowskiemu że wziął udział w tym programie - w końcu reklamował w nim swą /pomińmy treść/ kasetę,natomiast czym omamiono Jurka Cerę że dał zamieścić urywki swoich wypowiedzi nie wiem.Wiem tylko że pewno długo nie będzie chciał pracować z TVN.A może ktoś ma inne zdanie.???
Hartmann

jakiś rok(może półtora) temu TVN zrobiła podobny program o Lubiążu no i z byle oczyszczalni ścieków zrobiono tajemniczy obiekt . Jakiś czas temu pani Lamparska (chyba w Odkrywcy) pisała o podobnym w treści programie TVN o Olbrzymie. Wg mnie jest to totalna porażka , robiona tylko dla kasy.

Ja nagrywam wszystkie \Strefy 11\" związane tematycznie jedynie dla widoczków, bo sam nie mam okazji tam pojechać. Co do udziału w programie osób związanych ze środowiskiem eksploracyjnym to mam nadzieję,że kierowała nimi tylko i wyłącznie chęć propagowania idei eksploracji. A co z nagranym materiałem dalej robi TVN i jak go przedstawia to nikomu nie trzeba tłumaczyć. Bo nie mogę sobie wyobrazić,żeby tacy ludzie jak pan Cera czy Stojak gonili za tanią sensacją.

TVN ZAWSZE SZUKA I ROBI SENSACJE TAM , GDZIE NIC SIĘ NIE DZIEJE... BYŁEM ŚWIADKIEM KRĘCENIA JEDNEGO Z ODCINKÓW \NIE DO WIARY\" O WŁODARZU :}.... PRZYJECHALI , POŁAZILI I NAKRĘCILI TO O CZYM WIE JUZ KAZDY ... ŚRUBĘ DOKRECIŁY OSOBY WYPOWIADAJĄCE SIE O PROGRAMIE ... JACYŚ HARCERZE , KTÓRZY CHYBA PIERWSZY RAZ BYLI W SZTOLNIACH I SPALI W LESIE... TO SAMO JEST Z KSIĄŻEM - BADZIEW I TANDETA.. PARĘ ZDJĘC V-2 I ZAMKU... NO I SZTOLNIE ... FILM WYGLADAŁ JAK REKLAMA....

znam wiecej bzdur robionych pod telewizje to ma tez druga strone...
znajduje sie kasa na dokladniejsze badania objektow.
ale to TVN to kompletna bzdura :)

Nie tylko TVN szuka taniej sensacji, ostatnio Gdańska TV3 pokazała podobny niewypał o podziemnym mieście pod Gdynią. A szczytem było powiedzenie że czychają niebezpieczeństwa na każdym kroku, jak jeden z poszukiwaczy zjechał na tyłku z górki :)
Szkoda tylko że tak jak w przypadku p. Cery, w programie Gdańskim wykorzystano cenioną w światku eksploratorskim osobę , przeinaczając sens jej wypowiedzi.

• 2 weeks later...
Oburzacie się, słusznie zresztą, na programy w TVN, które oprócz \ aginania\" faktów nikomu tak naprawdę nie szkodzą...
Przeczytajcie protest w sprawie programu wyemitowanego przez tą stację: http://panda.bg.univ.gda.pl/~dbart/protest_p.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie