Gość Napisano 30 Październik 2002 Napisano 30 Październik 2002 WitamMam do Was wielka prosbe - czy znalazlby sie ktos, kto pomoglby mi zidentyfikowac bagnet? Ma oznaczenia S.D. i 216, dosc dlugi, wydaje mi sie, ze do karabinu Mauser z I WS. Jezeli ktos zna sie na tym, podeslalbym dokladne zdjecia bagnetu - bede bardzo wdzieczny za pomoc!!Pozdrawiam,Kalar.
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 30 Październik 2002 Napisano 30 Październik 2002 Chętnie pomogę - czekam na fotkę.Pozdrawiam, Marekmail: bagnet@o2.pl
Gość Napisano 30 Październik 2002 Napisano 30 Październik 2002 Podeślij zdjęcia do Bociana to zamieści na forum. Bagnet strychowiec? Jeśli mu się rozszerza klinga, to będzie tzw. Liść lub tzw. rzeźnicki. Czy nie ma więcej oznaczeń, czy ma pierścień na jelcu, czy ma zakrzywiony jelec, jaki jest kształt głowni?Pozdrawiam
Gość Napisano 30 Październik 2002 Napisano 30 Październik 2002 na moje oko to albo m 71 albo 14 albo 15
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 31 Październik 2002 Napisano 31 Październik 2002 Bagnet ze zdjęcia jest to niemiecki wz. 14.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.