duff Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Wykopałem garnek gliniany ze sztuczcami! Problem w tym,że nie wiem z czego są wykonane. Wyglądają jak złote ale chyba nie są. Są troche za lekkie jak na złoto, może to być mosiądz, miedź albo coś w tym stylu. Mają osad zielono brązowy (wiecej ciemno zielonego). Doradźcie jak dojść z czego to jest wykonane i jak sie zabrać do OCZYSZCZENIA tego skarbu!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 to miedz albo mosiadz ktory jak sie utlenia nabiera czerwonawego koloru pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Moczyłem jedną łyżkę w occie kilkanaście godzin i zszedł na razie tylko zielony nalot, brązowy nie chce!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 Spróbuj 10% roztwór amoniaku (wagowo).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.