Jaro5 Napisano 29 Październik 2002 Autor Napisano 29 Październik 2002 Czy ktoś jest w stanie (chociaż w przybliżeniu) określić wiek tego toporka? Widoczne (choć słabo) są na nim jakieś znaki w postaci wachlarzowato rozchodzących się lini zakończonych kwadratami.
Gość Napisano 29 Październik 2002 Napisano 29 Październik 2002 Wygląda jak ciupaga. Spróbuj może w góralskiej cepeli może znajdziesz coś podobnego
Gość Napisano 29 Październik 2002 Napisano 29 Październik 2002 Jest to bardzo piękny okaz z około XIII wieku, wartości dodaje mu znak wykonawcy. Gratulacje!
PATRON Napisano 29 Październik 2002 Napisano 29 Październik 2002 Witam, No ja bym chyba tak nie szastał tym XIII wiekiem dopóki bym nie zobaczył skanu od góry" z widokiem na kształt obsadzenia trzonu. Pozdrawiam GranadaF
vonadamski Napisano 29 Październik 2002 Napisano 29 Październik 2002 Witam!!!Właśnie co można powiedzieć na temat tego toporka bo taki sam wykopałem w miejscu gdzie znajdowałem monety 1789-1856.Sądze ze jest mozliwosc ze to zwykla staaaaaaaaara siekierka ale.........Prosze panowie mowcie:DZ powazaniem vonadamski
Gość Napisano 30 Październik 2002 Napisano 30 Październik 2002 http://www.goron.de/~heimdall/phpBB/index.phpZajrzyj na to forum do działu Axte&Beile", czy tak jakoś. Sądząc po oznaczeniu może być średniowieczny.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.