Skocz do zawartości

Co to za odznaka?

Gość Zawias

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Na tych wakacjach na chybił trafił znaleźliśmy z kumplem miejscówkę pełną drobiazgów. Guziki najróżniejszych formacji różnych państw zarówno z pierwszej jak i z drugiej wojny od piechoty po marynarskie jak i carski baczek, 6 różnych wersji przedwojennych orzełków polskich i nawet 2 klamry niemieckie. Było tam tez trochę monet [przede wszystkim carskich z różnych lat jak i jedna belgijska z 27r], kupa ołowianych plomb [najstarsze z data 1815] carskich plskich i chyba pruskich oraz wiele, wiele innych drobiazgów [sprzączki, figurki, zapalniczki resztki lamp naftowych]. Wśród znalezionych rzeczy trafiłem właśnie te dwie odznaki i nie mam zielonego pojęcia [poza tym, że są żydowskie] co sobą reprezentują". Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc w ich identyfikacji ponieważ na razie nie udało mi się za wiele dowiedzieć na ich temat a wydaje mi się iż są one ciekawymi znaleziskami.
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w poszukiwaniach
Michał alias awias"

Napisano
Sorry za ten post wyżej ,ale komp mi się trochę tnie i fotki nie zdążyły mi się załadować przed jego napisaniem.
P.S.Tak wogóle to myślę ,iż są to jakieś znaczki okazjonalne (jakieś święto).
pozdro Pol
Napisano
Cześć Zawias.
Że żydowskie to widać, tylko gdzie znajdziesz teraz prawdziwego żyda. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie