Gość Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Pls. bardzo potrzebuję pilnie informacji: muszę szybko wysłać do WATS zapytanie o członka rodziny, który był w Wehrmahcie i przeżył, wrócił do Polski. Chcę wiedzieć w jakiej jednostce służył itp. Wybieram z formularza na stronie WATS wersję o oficjalnych sprawach (nie osobiste i rodzinne). Coś tam piszą, że za strony się płaci. Pisał ktoś i otrzymał? 1. Ile zapłacę za to,że mi przyślą te waiadomości?Dzięki za szybkie odpowiedzi.pozdrawiam.
kudi Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Kiedys bylo to chyba do 20 DM teraz w euro pewnie jest podobnie. Placisz dopiero jak Ci wszystko znajda i przysla do domu.pozdrrobert_kudelski
tommy1976 Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Co to jest ten WATS panowie? Mój dziadek służył w wojsku niemiecki w czasie II wojny św. Niestety nie zdążyłem dowiedzieć się nic od niego bo zmarł. Czy jest możliwe uzyskanie jakichkolwiek informacji na jego temat. Jeśli jest to możliwe to prosze o info na meila.
Gość Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 kudi, wiem już, że się teraz paci o.k. 100PLN z przeliczenia z EURO.ale:1.czy udzielają info o tych, którzy przeżyli?2. jak się płaci-na poczcie? i czy na pewno tylko w sytuacji jak coś znajdą?sorki,że się tak dokładnie dopytuję, ale 100PLN drogą nie chodzi, nie chciałbym przymoczyć.pzdr.serdecznie
Gość Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 tommy1976, sorki, bo się pomyliem, nie WATS tylko: www.com-de.pair.com/wast/też chcę tam wysłać, ale na razie staram się ustaliś, czy informują tylko o poległych, czy o weteranach też. śledź posty, na pewno nam ktoś pomoże.pzdr.
kudi Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 czescjakies pare lat temu robili to za darmo. potem chcieli cos okolo 10 DM. W koncu doszli do 20 DM za znalezione informacje. I ostatnio jak sie o cos pytalem to juz chcieli chyba 10 DM za wszczecie poszukiwan.Trzeba jednak przynzac ze sa skuteczni choc trwa to nawet do kilku miesiecy. Podaja informacje bez wzgledu na to czy ktos przezyl czy nie. Najwyzej podadza Ci ostatnie dane jakie posiadaja. Np. ze ostatnio odnotowano czlowieka w tym i tym miejscu, tego dnia. Zawsze mzoesz zapytac jakie sa teraz zasady. Oni zajmuja sie Wehrmachtem wiec skoro to Cie interesuje powinienes byc zadowolony z ich uslug.pozdrrobert_kudelski
maciej Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji co to jest ten WAST i na jakich zasadach to funkcjonuje? Mam w rodzinie podobną sytuację i dlatego mnie zaciekawił ten temat.
kudi Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 jeszcze rok temu przysylali materialy do domu z faktura. placiles na poczcie lub przez bank. jak wygodniej.pozdrrobert_kudelski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.