Frozzer Napisano 22 Październik 2002 Autor Napisano 22 Październik 2002 jest to zegar, ktory dostalem od babci. moja babcia jest zegarmistrzem i coraz wyciagam jakies ciekawostki z jej szafy, poza jakimis starymi zegarami, trafija sie rowniez ciekawostki, mam juz zegar z t34 a ostatnio trafilo mi sie to cudo. wszystkie zegarki oczywiscie z racji wykonywanego przez babcie zawodu sa na chodzie :).zegar ten posiada grawerke 1sza nakroda w strzelaniu kadry oficerskiej 30 dyw. piechoty 1933r"wlasnie ta grawerka nasuwa mi na mysl pytania. co to za 30 dywizja, gdzie stacjonowala, a i moze mozna dojsc kto w 1933 roku z 30 dywizji dostal 1 nagrode w strzelaniu. raczej nie byl to nikt z mojej rodziny, ale mimo to fajnie byloby wiedziec czyj zegarek jest w moim posiadaniu. dziekiacha dodam jeszcze ze babcia pochodzi z wilna, moze to bedzie w czyms pomocne.
Gość Napisano 22 Październik 2002 Napisano 22 Październik 2002 30 Poleska Dywizja Piechoty gen. L. Cehaka z Armii Łódź składała się z: 82 brzeskiego pp, 83 kobryńskiego pp, 84 łuninieckiego pp i 30 pal.Pozdrowienia dla babci. Też ostatnio remontuję przedwojenny budzik.
Gość Napisano 22 Październik 2002 Napisano 22 Październik 2002 O dywizji tej nie mam pojecia,ale ten zegar biurkowy" to piekna gratka.Podrecznikowy przykład sztuki Art Deco".Ciekawa sygnaturka na cyferblacie:))pozdro Fuchs
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.