Skocz do zawartości

Mauser 98k

Gość kabal20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jak usunac , czarny nalot po elektrolizie z mauserka , tak zeby byl srebrny kolor metalu ? i jak go zabezpieczy zeby powtornie niezczernial ? Pozdr.
Napisano
a poco usuwać ten czarny nalot? przecież giwery są czarne, a pozatym pewnie taki czarniawy będzie mniej sztucznie wygladał niż błyszczący.
pozdr
Napisano
spoko , mozan sie dowiedziec jak wstawic zdjecie to powiem oco mi chodzilo . pozdr.
Napisano
Aby wstawić zdjęcie musisz najpierw doprowadzić je do odpowiedniego formatu tzn. rozmiar nie może być większy niż 100kB ,rozdzielczość max.600x600dpi a format najlepiej .jpg.
Dalej juz prosto tak jak piszesz odpowiedź zrób Przeglądaj" i ustaw ścieżkę dostępu, potem zrób aładuj zdjęcie" i w miejscu gdzie pisze rak zdjęcia" musi pojawić się Twoje zdjęcie potem wyślij całość
Pozdrawiam
Napisano
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Pulpit/kk.JPG
Napisano
hehe niewyszlo fuck :) . nie moze tak inaczej zadam pytanie , zamek wykopany rzadko jest w oksydzie , po elektrolizie robi sie czarny nalot , a po wyszczotwkowaiu pojawia sie srebrny kolor metalu i jak go zatrzymac zeby niezczernial lub znow niepojawila sie rdza . Pozdr.
Napisano
Żeby się nie pojawiła rdza, to trzeba albo polakierować, albo chromować. Słyszałem o roztworze wosku lub stearyny w benzynie. I tym sie pokrywa.
Pozdrawiam
Napisano
A WD40 , cos da ?? w informacji jest napisane ze oprucz penetrowania tez pokrywa i zabezpiecza powierzchnie .
  • 3 weeks later...
Napisano
Po elektrolizie pojawia się wtórny czarny nalot.Jak go zlikwidować? Podam ci mój sposób.Po wyjęciu z elektrolizy dokładnie wypłucz w wodzie, możesz jednoczesnie wyszczotkować szarym mydłem lub podobnym środkiem.Później dokładnie wysusz.Pojawi się drobny nalot rdzy, ale tym się nie przejmuj.Po wysuszeniu spryskaj dokładnie środkiem typu Balistol lub Brunox(to nowość jest świetny).WD odradzam ma lekki odcień brazu.
Później szczotkowanie (możesz użyć dremelka ale nic bardziej agresywnego plus szczoteczki z twardego włosia pcv).Musisz to zrobić kilka razy.Nie stosuj fosolu-niszczy efekt elektrolizy czyli zabezpieczenia wtórnego plus zostawia nalot fosforanów.Po doczyszczeniu pędzelkiem nanieś olej konserwujący typu Balistol (jest the best choć drogi).Po kilku dniach możesz wszystko wypolerować szmatką.Jeżeli chcesz żeby się przedmiot nie lepił można go zapastować.Składnik mogę ci podać na maila.
Pozdr.Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie