Gość Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Witam czy ktoś posiada instrukcje po polski do M.E.XS???A może mi ktos powie jakie są najlepsze ustawienia nan nim na militaria?
VRILL Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 witamPosiadam takowom instrukcje,jeśli chcesz mogę ją zeskanować i podesłać ci w najbliższych dniach.Jeżeli chodzi o ustawienia na militaria,to chyba każdy musi sobie sam je dopracować w zależności od tego po jakim terenie chodzi i czego szuka.Mogę poradzić ci tyle,żebyś nie przesadzał z ustawieniami fabrycznych dyskryminacji.Ja szukam tylko przy załączonym dyskryminowaniu gwożdzi i ewentualnie małych odłamków i rdzewnych łusek(dyskryminowanych za pomocą opcji LEARN).Z dyskryminacji metali kolorowych zrezygnowałem całkowicie,ponieważ chrakterystyka np kapsla czy aluminijowego śmietka często pokrywa się z charakterystyką guzika,monetki czy odznaczenia.Pozatym:Sensitivity - w zależności od terenu,ale zazwyczaj około 26Gain - 8 - jeśli nastawiasz się na militaria,to przy takim ustawieniu mocniejszy sygnał dadzą duże przedmioty a słabszy małe.Pozatym VARIABILITY na 8 i w Menu SOUNDS ustawiam CONDUCT a reszta według upodobań.Ustawienia te opracowałem na podstawie własnych doświadczeń.Napewno są leprze niż te,ale umnie się sprawdzają bardzo dobrze.Trafiają się świetne fanty na duuużych głębokościach i na mocno przeszukanych terenach(oczywiście szczęście też jest potrzebne:)Powodzenia na wykopkach,sprzęt jest naprawde świetny i daje duże możliwości.Pozdrawiam VRILL
proscan Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 A ile to będzie MB te 80 A4 stron instrukcji?oj, widzę że ktoś chce sobie szukać serwisu na antypodach.powodzenia !proscan
Gość Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 No i są pierwsze efekty na przekopanym terenie wykopalem brąz za rany,krzeż żelazny,cebyle,i z 15 sztućców na sporej głebokości.Czy moglibyście mi jeszcze mi napisać jakie są najlepsze waszym zdaniem ustawienia na monety bo byłem dzisiaj rano na polu za moim domem i znalazłem 2 srebrne monety:) pruskie nie najciekawsze ale zawsze coś.Prosze o te ustawienia na monety bo szukam na ustawieniach fabrycznych co jest raczej nie ciekawym rozwiązaniem.Sądze że można z niego wyciągnąć wiecej w opcji własnych ustawień.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.