Skocz do zawartości

Minalab Explorer XS

Gość bibul niezalog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy ktoś posiada instrukcje po polski do M.E.XS???
A może mi ktos powie jakie są najlepsze ustawienia nan nim na militaria?
Napisano
witam
Posiadam takowom instrukcje,jeśli chcesz mogę ją zeskanować i podesłać ci w najbliższych dniach.

Jeżeli chodzi o ustawienia na militaria,to chyba każdy musi sobie sam je dopracować w zależności od tego po jakim terenie chodzi i czego szuka.
Mogę poradzić ci tyle,żebyś nie przesadzał z ustawieniami fabrycznych dyskryminacji.Ja szukam tylko przy załączonym dyskryminowaniu gwożdzi i ewentualnie małych odłamków i rdzewnych łusek(dyskryminowanych za pomocą opcji LEARN).
Z dyskryminacji metali kolorowych zrezygnowałem całkowicie,ponieważ chrakterystyka np kapsla czy aluminijowego śmietka często pokrywa się z charakterystyką guzika,monetki czy odznaczenia.
Pozatym:
Sensitivity - w zależności od terenu,ale zazwyczaj około 26

Gain - 8 - jeśli nastawiasz się na militaria,to przy takim ustawieniu mocniejszy sygnał dadzą duże przedmioty a słabszy małe.
Pozatym VARIABILITY na 8 i w Menu SOUNDS ustawiam CONDUCT a reszta według upodobań.

Ustawienia te opracowałem na podstawie własnych doświadczeń.Napewno są leprze niż te,ale umnie się sprawdzają bardzo dobrze.Trafiają się świetne fanty na duuużych głębokościach i na mocno przeszukanych terenach(oczywiście szczęście też jest potrzebne:)
Powodzenia na wykopkach,sprzęt jest naprawde świetny i daje duże możliwości.

Pozdrawiam
VRILL

Napisano
No i są pierwsze efekty na przekopanym terenie wykopalem brąz za rany,krzeż żelazny,cebyle,i z 15 sztućców na sporej głebokości.Czy moglibyście mi jeszcze mi napisać jakie są najlepsze waszym zdaniem ustawienia na monety bo byłem dzisiaj rano na polu za moim domem i znalazłem 2 srebrne monety:) pruskie nie najciekawsze ale zawsze coś.Prosze o te ustawienia na monety bo szukam na ustawieniach fabrycznych co jest raczej nie ciekawym rozwiązaniem.Sądze że można z niego wyciągnąć wiecej w opcji własnych ustawień.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie