Gość Napisano 18 Październik 2002 Napisano 18 Październik 2002 W ostatnim Odkrywcy" przeczytałem bardzo interesujący materiał pt.Niezwykłe znaleziska". Autorzy opisują w nim niezwykłe fanty" wydobyte na przestrzeni ostatnich kilku lat. Czy aby napewno wszystkie cenne znaleziska są w nim ujęte? Dlaczego pominięty został transporter wydobyty z Pilicy w okolicach Wyśmierzyc k/Białobrzegów przez braci Kęszyckich ? Z tego co wiem ten bojowy wóz techniczno- saperski(jedyny tego typu w kraju) na swym pokładzie miał też bardzo bogate wyposażenie, godne opracowania. Bardzo jestem ciekaw jego dalszych losów. Czy ktoś z kolegów może mi odpowiedzieć na to pytanie. Czyżby jakaś zmowa milczenia w tym temacie? Pozdrawiam.
yoony Napisano 18 Październik 2002 Napisano 18 Październik 2002 ten wydobyt to 251/5 nie wiem co sie z nim dzieje z tego co wiem stan po wydobyciu byl taki ja k rosi nie wszystkie wydobyte pojazdy sa ujete w tym poracowaniu jak cos wal na privpozdrawiam
Sebek Napisano 18 Październik 2002 Napisano 18 Październik 2002 No wlasnie. Nie bylo tez nic na temat tej wydobytej Panther A, ktora teraz jest w USA. Na necie tez jakos zadnych zdjec z jej wydobywania nie moglem znalesc. Byla tylko jakas mala wzmianka ze nurkowie z Rekina" wydobywali jakas pantere...
Gość Napisano 19 Październik 2002 Napisano 19 Październik 2002 zastanawia mnie czy czegos by nie uswiadczyl w niebieskich zrodlach tylko ze to rezerwat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.