Skocz do zawartości

Czy ktoś może ocenic Rutusa ultra??

$enior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuję komentarzy i oceny rutusa ultra co jest wart i czy w ogóle jest czegoś wart.Szukam wykrywacza na poczatek,ale nie takiego, ktorego odstawiłbym do lamusa po pierwszym sezonie. Przeczytałem już masę waszych postów i mam mętlik, bo każdy sugeruje praktycznie rozbiezne wersje. Utrwalily mi się głównie modele Whites 6000Di Pro i Tesoro Silver Umax, ale zastanawiam się czy nie lepiej rozpocząć swoją karierę od czegoś prostszego. Jestem zielony na temat modeli więc proszę o wyrozumiałość. Z góry pozdrawiam zacne gro fachowców i proszę chociaż o parę słów(zasady działania i budowę skrzętnie poznałem wrazie czego:).Chodzi mi o konkretne modele abym miał punkt zaczepienia do porównań)
Napisano
wlasnie dwa dni temu zaczałem chodzic z tym wykrywaczem. Dopiero go poznaje ale mam juz pewne osiagniecia. Jak kazdy wykrywacz ma swoje zalety ale i na pewno jakies wady. Jest wykrywaczem bardzo lekkim, czułym lecz w odróżnieniu do swojego pierwszego odpowiednika bardziej cichym. Pozdrawiam.
Napisano
Jak na razie to chodzilem z nim tylko 3 godziny, zbyt malo by cos napisac.
Pierwszy plus to waga - 1200 gram.
Napisano
Karas, zapomniales o jeszcze jednej zalecie - wyjatkowo niskiej cenie (w Twoim przypadku) :)))

Pzdr - jankos.
Napisano
Witam
Jako posiadacz Plusa i tester ( kolega zakupił Ultra) uważam że jest dobry ( to tak skromnie powiedziane) dzisiejszy wypadzik mnie satysfakcjonuje....
Pozdrawiam
Napisano
Mnie tez po trzech dniach trudno ocenic sprzet-ale ogolnie i moje,i specjalistow /na zlocie PS/ wrazenia sa pozytywne.

W terenie militarnym-bardzo dobrze sie spisywal,w terenie monetkowym" mialem jeszcze troche klopotow w silnie zasmieconym terenie,co wydaje mi sie wina malego obycia z tym sprzetem i sporymi zmianami-Rutus wyeliminowal lewe" sygnaly znane z Rutusow First czy RF+-powstajace podczas uderzenia o cos twardszego,zmienil uzerek" na glosniczek -wiec teraz szuka sie troche inaczej-przedtem cisza az sklaniala do sprawdzenia od czasu do czasu cy detektor dziala-teraz ....
Widac tez solidniejsza obudowe elektroniki.
Zasiegi-tez sie powiekszyly-nie kopalem jeszcze zadnego wielkiego dolu-ale widac to juz po glebokosci zalegania monet.

ps.Karas :)
Napisano
Dzisiaj pierwszy raz ruszyłem w teren z rutusem ultra. Wiadomo,że po pierwszym dniu osiągów nie ma co oceniać, ale jeśli chodzi o ergonomie to wypada całkiem pozytywnie.Dobrze wywarzony w miarę lekki, bardzo wygodny w użytkowaniu przycisk zmiany trybu w rączce, jedynym utrudnieniem są pokrętła po obu stronach, ale można się przyzwyczaić. Na początku ciągnąłem troche śmieci ,ale po odpowiednim wysterowaniu dyskryminacji oszczędził mi zbędnego machania saperką:) Gniazdo sluchawkowe nawiązując do poprzednich postów działa bez zarzutów. Wynik garść łusek i mały srebrny krucyfiks 7cmx5cm na około 20cm. Chyle czoła przed szanownym gronem fachowców i zaznaczam,że to mój pierwszy raz więc wyniki może i dla was marne,ale mnie uszczęśliwiły w pełni:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie