general1006 Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 Witam Szukam wszelkich info. na temat siedziby NSDAP w Brzegu.Z góry dziękuję i pozdr.
Leuthen Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Adres (natürlich niemiecki :-) ) powinieneś znaleźć w tzw. Einwohnerbuch dla miasta Brzeg (powinna być w Bibliotece Uniwersyteckiej - Oddział Zbiorów Specjalnych na Piasku). O ile się orientuję, w r.1941, w związku ze zmianami administracyjnymi na Śląsku, wydano takie Einwohnerbuchy" dla poszczególnych miast Dolnego i Górnego Śląska. PozdrawiamLeuthen
Leuthen Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Oczywiście chodzi o Bibliotekę Uniwersytecką we Wrocławiu...
general1006 Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 dzięki tylko czy do tej biblioteki kazdy ma dostep?
Leuthen Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 No, z tym właśnie mogą być problemy. Pracownicy naukowi i studenci mają praktycznie nieograniczony dostęp, z innymi jest gorzej. Chętnie sam bym to sprawdził, ale w sierpniu biblioteka jest nieczynna, zaś przez pierwszą połowę września nie ma mnie we Wrocławiu. Jeśli Ci się nie pali, mogę sprawdzić to w 2.połowie września.PozdrawiamLeuthen
past Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 ja nie miałem problemów z dostępem do biblioteki -- jakiś rok temu
general1006 Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 Leuthen wiesz będę Ci bardzo wdzięczny za sprawdzenie tych info. Szkoda że dopiero w 2poł. wrezśnia ale dobre i to. To czekam daj znać jak coś znajdziesz. pozdr.
Leuthen Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 Przepraszam za opóźnienie, jutro na pewno zajrzę do biblioteki.PozdrawiamLeuthen
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.