Gość Napisano 13 Październik 2002 Napisano 13 Październik 2002 Czy ktoś z Was używa wykrywacza firmy GeoScan? Jeżeli tak to proszę o informacje czy zasięgi podane na stronie: www.geoscan.glt.pl są rzeczywiste.
Gość Napisano 24 Październik 2002 Napisano 24 Październik 2002 Sprzęt zamówiłem, powinien dotrzeć do sboty. Jak go sprawdzę, to przekażę wrażenia
Gość Napisano 3 Listopad 2002 Napisano 3 Listopad 2002 hmm mialem okazje pochodzic troche ze starszym modelem jezeli chodzi o typ to bylo to w zasadzie to samo co smetek (tzn statyczny wykrywacz bez mozliwosci dyskryminacji w trybie dynamicznym") do plusow zaliczylbym dobry zasieg (na 1gr. 18 cm w powietrzu) i stabilnosc niestety tu lista zalet sie konczy. do minusow koszmarna ergonomie z tym sie nie da chodzic dluzej jak pol godziny jest tragicznie wywazony, nie wiem byc moze cos sie teraz zmienilo bo widze ze sonda teraz jest otwarta" kolejne wady to zasilanie bylo rozwiazane na miniatorowych paluszkach (drozsze i mniej pociagna) a pozatym aby je wymienic trzeba bylo odkrecac 4 sruby na szczescie nie w obudowie z elektronika no i wedlug mnie najpowazniejszy zarzut brak plynnej dyskryminacji dla nowicjuszy to moze byc zaleta ale jak juz sie ze sprzetem oswoisz to plynna dyskryminacja daje ci wiele a tej niestety tam nie ma i to powaznie ogranicza zastosowanie tego wykrywacza w poszukiwaniu monet.
Geoscan Napisano 3 Listopad 2002 Napisano 3 Listopad 2002 Odnośnie ostatniego postu... zależy z którym wykrywaczem chodziłeś ? W nowych modelach zostało poprawione wyważenie wykrywacza , ... istnieje możliwość zastosowania akumulatora... istnieje możliwość zastosowania płynnej dyskryminacji - większość jednak preferuje łatwość obsługi dlatego dyskryminacja trzystopniowa W aktualnych modelach zastosowane są dodatkowe opcje (brakuje jedynie f. notch - ale w polskich wykrywaczach tej funkcji nikt się nie dopracował ;) )Więcej informacji na stronie internetowej GeoScan
cplstahl Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Ja mam teraz geo2cx, a poprzednio jak mnie pamięć nie zawodzi hantera, oba od geoscana. Chodzę z nim po lesie i nie narzekam, że jest za ciężki. Moim zdaniem to dobry wykrywacz na militarkę.pozdrawiam
Verte Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 „W aktualnych modelach zastosowane są dodatkowe opcje (brakuje jedynie f. notch - ale w polskich wykrywaczach tej funkcji nikt się nie dopracował ;) )”Czy to nie najlepszy argument żeby rozejrzeć się jednak za czymś lepszym? ;-))))))Pozdrawiam Verte
DarekD Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Ta, akurat funkcja Notch to jest dla mnie tak przydatna że aż mam na tym pokrętle pajęczyne w GT :)PozdrawiamDarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.