mietek Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Napisano 13 Sierpień 2004 Jakie są ceny w Polsce mundurów szwedzkich do przeróbki na WH?Komplet, sama kurtka, spodnie?Czy są jakieś róznice w ich rodziajach - krój, odcień itp, czy wszystkie są takie same?Może ktoś wie gdzie takie najlepiej kupić w Szkokholmie i ile tam kosztują? Co ewentualnie ze szwedzkich rzeczy warto przywieźć?
Ursus Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Całego szwedzkiego kompetu nie polecam, bo lepiej wziąć balę szwedziego sukna i uszyc od podstaw. Szwedzka bluza to takie ni pies, ni wydra. Za to spodnie w kolorze Steingrau (termin niemiecki) jak najbardziej ok po odpruciu kieszeni i sciągaczy. Idealne do bluzy M36. Bluze jeśli chces polecieć po kosztach, to przerób ze SZWAJCARA, ale nie polecam, bo robi sie dziwny kołnierz i kolorek... za niebieski jak na Heeres. Dolnie kieszenie w Szwajcarze są wewnetrze, więc kicha.A teraz koszty:Spodnie szwedzkie około 90 zł a bluza szwajcar do 80 zł. Zalezy od stanu, okazji i... ile kto sobie zażyczy. PozdrawiamUrsus
Ursus Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Jeśli chodzi Ci tylko o sprowadzenie i handel, to wiem tylko, że popyt jest na spodnie z lat wojennych (najczesciej spotykana data produkcji 1941). O innych rzeczach osobiscie nie słyszałem, ale jak bedzie coś ciekawego, to bierz.
mietek Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Dzięki, jadę i będę parę dni na miejscu. Choć z czasem może być krucho, to postaram się namierzyć jakiś sklep.Zaś jak kupować to dla siebie i nadmiarowe na zbycie:)PS bluzy szwajcarskie dziś widziałem na jarmarku dominikańskim po 50 zł.
Gość Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 ja kupiłem bluze szwedzką za 15zl... jednak znalazłem go w 'lumpexie'
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.