Gość Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Dowiedziałem się niedawno że we wrześniu jakaś ekipa planuje eksplorowanie kopalni Wacław i Konstanty na Dolnym Śląsku. Słyszeliście coś na ten temat. Chciałbym się tam wkręcić ale nie mogę znaleźć namiarów na organizatorów. POMÓŹCIE !!!!!
czarny Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Nie pomoge w odnalezieniu kontaktu, ale zastanawiam się czy owa eksploracja nie ma związku z planowaną rozbiórką dawnego gmachu elektrowni w Ludwikowicach. Gmina otrzymała nakaz rozbiórki po nieszczęśliwym wypadku z przysypaniem ludzi wydzierających żelastwo z budynku. KOszt rozbióki - ok. 1 miliona zł (info z TVP3). Gmina rozpoczęła poszukiwania środków. Przestraszyłem się, że taki zabytek będzie nagle rozebrany i odwiedziłęm Ludwikowice 2 tygodnie temu (robić pamiatkowe slajdy). Otóż budynek znika w oczach (zabytek, przynajmniej dla mnie - największa elektrownia w 1931 r. na Sląsku!). Otoczony żółtymi taśmami czeka na swój los. Wejście do sztolni Wacława - dostępne. Muchołapka na miejscu. POzdrawiam. Czarny.
Gość Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 Wyprawa organizowana jest prawdopodobnie przez kogoś z Pomorskiego Klubu Eksploracyjnego. Więcej info znajdziesz na ich stronie na tamtejszym forum. Nie ma to nic wspólnego z rozbiórką gmachu elektrowni jak mój przedmówca napisał. Z tego co wiem to planowany jest 3 dniowy pobyt w kopalni Konstanty oraz 4 dniowy w kopalni Wacław. Wyprawa eksploracyjno-surviwalowa z kimaniem na dołach ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.