MAB Napisano 5 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2004 WitamTrafiła mi się ładna, pusta skorupa od F-1 z dużą ilością farby.Czy wiecie może jak zdjąć z metalu rdzę, ale tak żeby tej farby nie stracić?Pozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 możesz spróbować np kwasem ortofosforowym i nanosić go małym pędzelkiem na zardzewiałe miejsca ale to długa i ostrożna robotapozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 Ja nie chce niec złego podpowiedzieć... ale ostatnio nabyłem takiego oto granacika ;)... Miał taką powierzchowną rdzę... i duuużo farby ... Użyłem Fosol'a .... Rozpuszczalo rdzę a farby ... nie dotknęło ... Nanosiłem go szczteczką do zębów.... aha... po czyszczeniu ... lepiej to spłukać wodą i natluścić .. Wszystko robisz tylko i na własną odpowiedzialność ;ppozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkappa Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 Z tym fosolem to różnie bywa, w większości przypadków jednak chyba działa poprawnie, choć nie podoba mi się, że jakby zmienia kolor farby, wysusza ją, i jak sami piszecie trzeba potem przedmiot natłuszczać żeby powrócił" pierwotny kolor. Jak tego uniknąć? Rdzę usuwa doskonale, ale z farbą nie obchodzi się łagodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 praktycznie każdy związek chem ma niekorzystny w jakimś stopniu wpływ na farbę, trzeba po prostu pokombinować na byle czym dla zebrania doświadczeń i wybrać mniejsze zło lub pobawić się pędzelkiem tak jak wcześniej napisałempozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.